Actualitat

Martín Blanco: “D’ERC i la CUP no acceptem ni una sola lliçó de moralitat, de democràcia ni d’antiracisme”

by cscatalunya — 11 abril 2023 @ 12:25
Comparte

El portaveu taronja recorda que CS és el primer partit que va exigir la deflactació de l'IRPF

Parlament de Catalunya, dimarts 11 d’abril de 2023. “D’ERC i la CUP no acceptem ni una sola lliçó de moralitat, de democràcia ni d’antiracisme”. Així ho ha dit el portaveu del grup parlamentari de Ciutadans (CS), Nacho Martín Blanco, en roda de premsa després de la proposta de reforma del reglament de la cambra catalana presentada per ERC i la CUP per a “evitar els discursos d’odi suposadament” a l’hemicicle. Martín Blanco ha explicat que aquests partits i fins i tot Junts han tingut “actituds i discursos xenòfobs en el passat”, com quan Heribert Barrera “deia que els negres tenen un quocient intel·lectual inferior”, o Oriol Junqueras, actual líder d’ERC, parlava de les “diferències genètiques entre catalans i espanyols”. Martín Blanco ha criticat també la proposta de modificar la delegació de vot pensada per a beneficiar al diputat de Junts, Lluís Puig, qui “ha aconseguit els beneficis de la delegació de vot mitjançant aquesta fugida de la justícia”.

El portaveu taronja també s’ha referit al gag sobre la Verge de la Rocío del programa ‘Està passant’ de TV3. L’“últim exemple de hispanofòbia”, segons Martín Blanco, on “s’estigmatitzava als catòlics i als andalusos”, la qual cosa considera “inadmissible” i “un exercici de totalitarisme per part del nacionalisme català”.

Finalment, coincidint amb l’inici de la campanya de la renda, el portaveu taronja ha recordat que “CS és el primer partit que va exigir la deflactació de l’IRPF a causa de la situació econòmica actual”. “El Govern es nega a deflactar-ho” ha lamentat Martín Blanco i ha afegit que “això afecta a les rendes més baixes a Catalunya que paguen més que a la resta d’Espanya”. El diputat liberal ha defensat que l’objectiu és “que els ciutadans de Catalunya no vegin tan minvat el seu poder adquisitiu davant una situació de galopant inflació”.

Volver a ACTUALIDAD