Actualitat

Carrizosa proposa a Aragonès que demostri el seu “respecte per la cultura catalana feta en castellà” atorgant la Creu de Sant Jordi a Marsé i Ruiz Zafón

by cscatalunya — 19 abril 2023 @ 10:46
Comparte

La diputada Anna Grau denuncia “l'insult i l'escarn” a “qui ve de fora, venera una Mare de Déu o parla una llengua que no és la catalana”

Parlament de Catalunya, dimecres 19 d’abril de 2023. El president del grup parlamentari de Ciutadans (CS), Carlos Carrizosa, li ha proposat al president de la Generalitat, Pere Aragonès, que demostri el seu “respecte per la cultura catalana feta en castellà” atorgant la Creu de Sant Jordi, a títol pòstum, a Juan Marsé i Carlos Ruiz Zafón, “dos grans escriptors catalans que van escriure en castellà, morts en els últims anys, sense gairebé reconeixement de la Generalitat”. Carrizosa ha recordat que “van escriure sobre Barcelona i conseqüentment sobre Catalunya” i van rebre la Medalla d’Or de la ciutat de Barcelona. El líder taronja li ha demanat a Aragonès que “promogui la cultura catalana en totes dues llengües en premis, certàmens literaris” i en dies com Sant Jordi i ha destacat que “Barcelona és la capital mundial de l’edició en llengua castellana” malgrat “la deriva totalitària d’ERC i Junts que va forçar a Planeta a marxar de Catalunya, juntament amb més de 5.000 empreses”.

El president liberal ha lamentat que “l’oficialisme separatista” recalqui que la llengua catalana és la pròpia de Catalunya, “deixant al castellà com a llengua impròpia”. “No hi ha pitjor enemic de les llengües que els qui volen imposar-les” li ha dit a Aragonès i li ha demanat “equilibri entre castellà, català i anglès en l’etapa educativa”.

Per la seva banda, la diputada taronja, Anna Grau, li ha retret a la consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge, “l’insult i l’escarn” a “qui ve de fora, venera una Mare de Déu o parla una llengua que no és la catalana” tot i que és “cosina germana” perquè “el castellà no és una llengua imposada a sang i foc” sinó “la llengua mare de la majoria dels nascuts a Catalunya”. Grau ha criticat la proposta de declaració contra els discursos racistes i estigmatitzadors de les persones migrades del Govern. “Ja no crec en l’home del sac franquista, o, més ben dit, he descobert que l’home del sac franquista són vostès” ha explicat. La diputada de CS ha assegurat que “ni la infermera de Cadis, ni els devots de la Virgen del Rocío alienats per la pornografia indepe de TV3, ni molt menys jo, pensem demanar-los perdó” i ha exigit al Govern que comenci a “demanar perdó” per fer el que fan perquè “és una vergonya per a tots els ciutadans de Catalunya”.

 

Volver a ACTUALIDAD