Actualitat

Grau anuncia que crearà el premi ‘Carme Balcells’ a la creació literària en espanyol

by cscatalunya — 24 abril 2023 @ 10:17
Comparte

La candidata liberal anuncia que vol convertir Barcelona “en un imant de la creació cultural”

Barcelona, diumenge 23 d’abril de 2023.- La candidata de Ciutadans (CS) a l’*Ajuntament de Barcelona, Anna Grau, ha anunciat que la seva candidatura impulsarà la creació del premi ‘Carme Balcells’ a la creació literària en espanyol. Grau ha realitzat aquestes declaracions durant una atenció a mitjans des de la carpa de CS instal·lada en Rambla de Catalunya al costat del líder de CS en el Parlament de Catalunya, Carlos Carrizosa, i del Viceportaveu de CS i Diputat nacional, Guillermo Díaz.

Segons ha explicat Anna Grau, la candidatura de CS “volem fer de la defensa del bilingüisme el motor de la nostra candidatura” i en aquest sentit ha destacat que vol convertir a la ciutat “en un imant de la creació cultural i la creativitat”, subratllant que “impulsa creació en espanyol no va en contra del català com alguns pretenen justificar” per això ha demanat al conjunt dels candidats que “no es posin de costat amb aquesta mesura” perquè com ha assegurat “necessitem creativitat i alegria cultural”.

Per part seva, el líder de Ciutadans (CS) en el Parlament de Catalunya, Carlos Carrizosa, ha destacat el “caràcter integrador de Sant Jordi” assegurant que “Sant Jordi és realment és la festa de tots”. No obstant això, ha alertat de l’estratègia de confrontació contra l’espanyol per part de l’independentisme advertint que “han canviat el procés per la llengua” insistint que “cal conviure amb el bilingüisme”.

Finalment, per la seva part el Viceportaveu de CS i diputat nacional, Guillermo Díaz, s’ha preguntat si “És un requisit insultar o agredir a les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat per a treballar en el Ministeri d’Igualtat?” després de conèixer-se la detenció d’un alt càrrec del Ministeri d’Igualtat després d’insultar i lesionar a un policia en l’aeroport de Santiago de Compostel·la.

Ja són diversos càrrecs d’Igualtat que tenen com a afició agredir a la FCSE. Cal considerar a aquest Ministeri com un lloc perillós amb alta incidència de delinqüència?”, ha qüestionat Díaz, qui a més ha anunciat que “exigirem en el Congrés totes les mesures precises perquè això no es torni a repetir”, un episodi que per al Viceportaveu nacional de CS “defineix molt bé quin tipus de Govern té Espanya”.

Volver a ACTUALIDAD