Actualitat

Martín Blanco: “Defensem un reconeixement de les escoles d’educació especial perquè hi ha casos en els quals la inclusió total no és possible”

by cscatalunya — 1 juny 2023 @ 14:33
Comparte

· El grup parlamentari de Ciutadans (CS) ha presentat una moció per assegurar la continuïtat dels centres d’educació especial i garantir la llibertat dels pares d’escollir on escolaritzar els fills

Parlament de Catalunya, dijous 1 de juny de 2023.- “Defensem un reconeixement de les escoles d’educació especial perquè hi ha casos en els quals la inclusió total no és possible”. D’aquesta manera ha defensat el portaveu de Ciutadans (CS) al Parlament de Catalunya, Nacho Martín Blanco, la moció presentada per la seva formació a fi que la Generalitat asseguri que als centres concertats d’educació especial se’ls permeti seguir la seva activitat perfectament coordinats amb el Servei d’Educació i es garanteixi la llibertat dels pares d’escolaritzar els fills en aquests centres.

L’educació especial és una de les grans oblidades del sistema educatiu i hi ha una tendència a desplaçar-les de forma progressiva, aquesta aproximació és excessivament maximalista i taxativa, hauríem de tenir terme mitjà”, ha afegit Martín Blanco. El parlamentari liberal ha indicació que “la inclusió és un objectiu noble però no pot fer que no tinguem escoles educació especial, que fan una tasca fonamental”.

Martín Blanco ha demanat defugir de visions “paternalistes” que deixen de banda les famílies i ha demanat que es tingui més en compte el seu criteri a l’hora d’optar per l’educació especial o no.

Volver a ACTUALIDAD