Actualitat

Grau a Simó: “Deixin de convertir l’escola en un infern lingüístic i acostumin-se a pensar en l’anglès com en la tercera llengua pròpia dels catalans”

by cscatalunya — 27 juny 2023 @ 17:37
Comparte

La portaveu de CS arremet en tres llengües contra el “fracàs” de la política educativa del Govern i demana una ofensiva per a elevar la comprensió lectora i frenar l'abandonament escolar

Barcelona, 27 de juny de 2023.- De Salses a Guardamar i de Fraga a Maó vostès no paren de destruir drets lingüístics i de crear catalanofobs allà on posen el peu i fiquen la pota”. D’aquesta manera s’ha referit la portaveu de Ciutadans (CS) en el Parlament de Catalunya, Anna Grau, al fracàs de la política educativa en general del Govern, especialment en la marginació de l’espanyol de les aules i la reticència a dotar d’un veritable model trilingüe l’escola pública. “Acostumin-se a pensar en l’anglès com en la tercera llengua pròpia dels catalans”, li ha etzibat a la nova consellera d’Educació, Anna Simó, que avui ha agafat el testimoni del fulminat Josep González Cambray en el debat monogràfic d’Educació.

“*We need to teach our teachers to each english, seriously, people. you cannot fire a nurse because she does not speak catalan while thousands of catalan teachers don’t know-how to order a relaxing cup of cafe amb llet a la plaça major”, ha ironitzat Grau, que al seu habitual ús del català i l’espanyol en la Cambra ha afegit en aquesta ocasió l’anglès, alhora que recordava a la nova consellera que “els índexs de comprensió lectora dels alumnes catalans haurien de fer-li vergonya”, el mateix que el fet que Catalunya sigui líder en abandonament escolar prematur. La portaveu liberal ha anunciat una iniciativa de CS perquè el Parlament insti el Congrés dels Diputats a reformar la legislació laboral perquè els majors de 16 anys i menors de 18 només puguin accedir al mercat laboral en possessió del títol d’ESO “per a evitar que deixin els estudis per a agafar treballs que són pa per a avui i fam per a tota la vida”

La portaveu de CS s’ha mostrat molt crítica amb l’actual sistema educatiu català al qual ha qualificat de ser “un dels forats negres més greus del sistema públic a Catalunya” lamentant l’herència deixada per l’ex Conseller, Josep González. En aquest sentit ha acusat els últims governs de la Generalitat de “regatejar recursos a l’educació”, una situació que com ha denunciat Anna Grau “posa a Catalunya com la CCAA amb més estudiants en barracons”.

Quant a les iniciatives proposades per CS, Anna Grau ha explicat que la mesura principal és “augmentar els recursos al sistema educatiu” i “gestionar bé els recursos públics” amb l’objectiu, segons ha concretat, d’assegurar l’accés dels estudiants a les activitats extraescolars i a un menjar al dia, de garantir que els llibres de text i l’educació de 0 a 3 anys siguin gratuïtes o que plantejarà la reforma de la legislació laboral per a condicionar l’accés al mercat laboral dels joves d’entre 16 i 18 anys.

Anna Grau també ha defensat la importància de l’escola concertada en el sistema educatiu considerant que “la concertada forma part íntegra del sistema i amplia la llibertat d’elecció de la comunitat educativa” exigint al govern que “deixin de veure a l’escola concertada com un enemic”.

Finalment, la portaveu liberal ha agraït la predisposició de la consellera Simó a arribar a acords amb CS per a aprovar protocols efectius contra el bullying escolar en casos com el de Kira López, les germanes de Sallent o la criatura de Canet assetjada per defensar els seus pares el seu dret a un 25 per cent d’espanyol a l’escola. Grau li ha pres també la paraula a la portaveu del PSC, Esther Niubó, per a arribar a grans consensos sobre l’educació “sempre que siguin per a fer una cosa concreta, no mirar per a un altre costat quan s’incompleixen les lleis i deixar només a Ciutadans en la defensa de la veritable escola catalana, lliure i igual per a tots”.

 

Volver a ACTUALIDAD