Actualitat

Ciutadans no descarta acudir a la via penal per a parar “l’infame decret lingüístic del govern”

by cscatalunya — 18 juliol 2023 @ 11:43
Comparte

· Grau ha anunciat que “a diferència de PP i PSOE, que no són de fiar, nosaltres actuarem en totes les vies, tant la política com la penal, per a frenar aquest decret hispanòfob que vol posar escoles i mestres a treballar per a Plataforma per la Llengua”

Parlament de Catalunya, dimarts 18 de juliol de 2023. La portaveu del grup parlamentari de CS, Anna Grau, ha comparegut davant els mitjans de comunicació per a valorar el nou decret de la Conselleria d’Educació que pretén blindar el català a les escoles exigint un nivell de C2 als docents. “No descartem acudir a la via penal per prevaricació davant aquest nou atropellament perpetrat per un infame decret lingüístic del Govern que pretén posar de genolls als centres escolars”, ha declarat Grau. “Es pretén vulnerar de manera sistemàtica les sentències del Tribunal Constitucional, que ja s’ha pronunciat en reiterades ocasions sobre el 25% d’espanyol a les aules”.

La portaveu dels liberals ha criticat que “es vulgui exigir als docents un nivell C2 de català, títol que probablement molts dels membres del Govern no tenen”. Aquest fet, segons ha exposat Grau, “és una exigència sobrevinguda que suposa un atropellament als seus drets com a funcionaris i empleats públics”.Per a accedir a aquest lloc no van haver d’opositar amb aquest requisit, la seva exigència és extemporània i il·legal”. 

En aquest sentit, Grau ha anunciat que “Ciutadans no permetrà que aquest tema se silenciï o passi desapercebut”. “A diferència de PP i PSOE, que no són de fiar, nosaltres actuarem en totes les vies, tant la política com la penal, per a frenar aquest decret hispanòfob que vol posar escoles i mestres a treballar per a Plataforma per la Llengua”, ha sentenciat

Volver a ACTUALIDAD