Actualitat

Carrizosa (CS): “El TSJC dona la raó a Ciutadans posant la immersió lingüística a la picota i certificant la seva fi”

by cscatalunya — 18 juliol 2023 @ 17:28
Comparte

· “La sentència ha demostrat que la immersió lingüística és una operació d'extermini de l'espanyol i que és inviable pedagògicament”, ha declarat Carrizosa

Barcelona, dimarts 18 de juliol de 2023. “El TSJC dona la raó a Ciutadans posant la immersió lingüística a la picota i certificant la seva fi”. Així de contundent s’ha mostrat el president del grup parlamentari de Ciutadans (CS) en el Parlament de Catalunya, Carlos Carrizosa, després de donar-se a conèixer la decisió del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) de declarar inconstitucional la norma catalana sobre llengües en l’educació.

“La sentència ha demostrat que la immersió lingüística és una operació d’extermini de l’espanyol i que és inviable pedagògicament”, ha declarat Carrizosa, qui ha lamentat que “la Generalitat torna a obligar a litigar a cada família per a veure respectats els seus drets. Cada alumne que reclami personalment veurà com el TSJC li donarà la raó”.

“Aquesta és una llei que tenia un objectiu: incomplir les sentències que decretaven el 25% de castellà a les aules”, ha escrit Carrizosa en un missatge de Twitter, on ha assegurat que Ciutadans continuarà defensant la llibertat a Catalunya, tal com van fer denunciant aquesta llei. “El PSC va pactar amb el separatisme per a burlar al Tribunal i no ho ha aconseguit”, ha sentenciat.

En aquesta mateixa línia s’ha pronunciat la portaveu del grup parlamentari de CS, Anna Grau, qui ha realitzat una valoració sobre el nou decret de la Conselleria d’Educació que pretén blindar el català a les escoles exigint un nivell de C2 als docents. “A diferència de PP i PSOE, que no són de fiar, nosaltres actuarem en totes les vies per a frenar aquest decret hispanòfob que vol posar escoles i mestres a treballar per a Plataforma per la Llengua”, ha declarat Grau. Per això, el partit liberal no descarta acudir a la via penal “per prevaricació davant aquest nou atropellament perpetrat per un infame decret lingüístic del Govern que pretén posar de genolls als centres escolars”.

Volver a ACTUALIDAD