Actualitat

Ciutadans (CS) presenta un recurs d’empara davant el Constitucional per l’habilitació del vot telemàtic de Lluís Puig

by cscatalunya — 20 juliol 2023 @ 08:49
Comparte

· “Sense Ciutadans aquestes vulneracions legals quedarien impunes”, ha declarat Carrizosa, qui ha recordat que “les denúncies de CS han marcat la diferència” i ha posat l'exemple de la inhabilitació de Laura Borràs.


Parlament de Catalunya, dijous 20 de juliol de 2023.
El Grup Parlamentari de Ciutadans (CS) en el Parlament de Catalunya ha presentat un recurs d’empara davant el Tribunal Constitucional en el qual es demana la nul·litat de l’acord de la Mesa en què s’habilita el vot telemàtic de Lluís Puig. El partit liberal al·lega que l’acord de la taula pel qual s’habilita aquest vot telemàtic “vulnera el dret fonamental dels ciutadans a accedir en condicions d’igualtat a les funcions i càrrecs públics, plasmat en l’article 23.1 de la Constitució Espanyola”, tal com ha exposat el president de Ciutadans a Catalunya, Carlos Carrizosa.

“El Reglament del Parlament de Catalunya és clar i només contempla el vot telemàtic en dos supòsits: la baixa per maternitat o paternitat i l’hospitalització, malaltia greu o incapacitat prolongada”, ha exposat Carrizosa. “El senyor Puig Gordi no es troba en cap de les causes taxades reglamentàriament. Ell és un pròfug de la justícia que rebutja tant el compliment voluntari del seu deure de col·laborar amb la Justícia com el seu lliurament voluntari”, ha exposat Carrizosa.

“Per tant, el diputat Puig Gordi, fugit de la justícia, en crida i cerca, segons les requisitòries impartides pel Jutge P. Llarena, no està incapacitat. No hi ha afectació a la capacitat de cap ciutadà en estar fugit de la justícia. Aquesta només es produeix a conseqüència de la resolució judicial i l’efectiu ingrés a la presó corresponent”, exposa el recurs al qual ha tingut accés aquest mitjà.

La Mesa del Parlament s’ha auto-atribuït un poder discrecional per a reconfigurar institucionalment la Cambra, al·lega Ciutadans, per la qual cosa s’admet que podria deixar de ser un Parlament presencial per a convertir-se totalment o parcialment en virtual. “Aquest poder discrecional en mans de la Mesa corromp la naturalesa de la Cambra i, igualment, vulneraria drets de l’estatut constitucionalment rellevant del representant públic. A més, vulneren la igualtat dels diputats i el pluralisme polític al no poder exercir tots els diputats les seves funcions en igualtat de condicions”, ha exposat Carrizosa.

“Sense Ciutadans aquestes vulneracions legals quedarien impunes”, ha declarat Carrizosa, qui ha recordat que “les denúncies de CS han marcat la diferència” i ha posat l’exemple de la inhabilitació de Laura Borràs.

Per tot això, el partit liberal demana al Tribunal Constitucional “declarar que s’ha vulnerat el dret dels diputats del Grup Parlamentari Ciutadans en el Parlament de Catalunya a exercir les funcions representatives amb els requisits que assenyalen les lleis, així com declarar la nul·litat de l’acord de la taula pels quals s’admet a tràmit el vot telemàtic del Sr. Puig i Gordi” i les mesures cautelars necessàries per a assegurar l’empara.

 

 

Volver a ACTUALIDAD