Actualitat

Anna Grau (CS): “La pugna ERC-Puigdemont ha derivat en una ofensiva més radical que mai en l’educació a Catalunya”

by cscatalunya — 26 juliol 2023 @ 16:45
Comparte

· Grau ha preguntat “Qui mana ara mateix a Espanya? Pedro Sánchez, Alberto Núñez Feijóo o Carles Puigdemont?”

Parlament de Catalunya, dimecres 26 de juliol de 2023. “La pugna ERC-Puigdemont ha derivat en una ofensiva més radical que mai en l’educació a Catalunya”. Així ho ha denunciat la portaveu de Ciutadans (CS) en el Parlament de Catalunya, Anna Grau, en una interpel·lació contra el nou Decret educatiu que pretén blindar el català a les aules. “Tenen a Carles Puigdemont pujat a la parra, disposat a demostrar que ell és el que la té més gran, l’estelada. S’entén que no hi ha talibà català més pur que ell, Puigdemont el terrible, Puigdemont el empalador de ñordos i colons. Mentres tant, ERC augmenta la radicalització de la hispanofobia a Catalunya per por a quedar com a botiflers i fluixos”, ha assegurat.

“Qui mana ara mateix a Espanya? Pedro Sánchez, Alberto Núñez Feijóo o Carles Puigdemont?”, ha preguntat Grau a la consellera d’Educació. “La realitat és que als colpistes els importa poc l’educació real de la Catalunya real, aquella que no pot pagar caríssimes escoles privades per a tenir una educació trilingüe”. La diputada liberal ha criticat que mentre els fills dels “colpistes procesistas” van a col·legis de pagament on es pot garantir l’educació trilingüe, “la resta d’alumnes han de patir l’educació que els seus pares imposen als fills dels altres”.

Grau ha criticat el model d’immersió lingüística, que ha titllat de “disbarat polític” i “fracàs social i pedagògic” i ha arremès contra la “normalitat” que veuen a imposar el C2 de català per a poder treballar. “Vostès veuen normal que a un nen estranger que acaba d’arribar a Catalunya i que ni ell ni la seva família parlen català, però sí espanyol, se li parli sol en català amb traductor”, ha denunciat Grau. “Vostès veuen normal que a la professora d’espanyol d’un centre se li recomani no obrir la boca quan no està fent classe de la seva assignatura”, ha afegit.

Aquesta radicalització se sustenta “amb la col·laboració necessària del partit socialista, que els compra tots els decrets lingüístics de la vergonya, i amb el PP que ha preferit dedicar esforços a intentar apagar la nostra veu que a combatre aquestes imposicions hispanofobes”.

Finalment, la portaveu de Ciutadans ha destacat la tasca del partit en la lluita contra el Decret Lingüísticafirmant que “gràcies a nosaltres Europa sí que ens mira, en això com en la fugida cap endavant de Puigdemont, que ningú com Ciutadans s’ha ocupat de denunciar davant les institucions europees”.

Volver a ACTUALIDAD