Actualitat

Anna Grau (CS): “És injustificable que els negacionistes dels atemptats del 17A condicionin avui la presidència del Congrés”

by cscatalunya — 17 agost 2023 @ 11:00
Comparte

· Grau ha assegurat que “no es defensa millor la seguretat d'Espanya ni es combat millor la immigració il·legal estimulant l'odi, igual que no es defensa millor Catalunya promovent l'odi a Espanya i amb plantejaments hispanofobs”

Barcelona, dijous 17 d’agost de 2023. “És injustificable que els negacionistes dels atemptats del 17A condicionin avui la presidència del Congrés”. Així de contundent s’ha mostrat la portaveu de Ciutadans (CS) en el Parlament de Catalunya, Anna Grau, en una atenció a mitjans que ha ofert després dels actes d’homenatge a les víctimes dels atemptats terroristes del 17 d’agost del 2017. Grau ha criticat que el vot favorable de Junts a Armengol es produeixi després de pactar una comissió d’investigació per la suposada implicació de l’Estat en els atacs. “No es crearà una comissió d’investigació per a dirimir responsabilitats de la Generalitat, dels seus errors, de la seva falta d’humanitat, de la seva falta de grandesa política, sinó de qualsevol altra cosa menys d’això”, ha declarat Grau.

Grau ha assegurat que “no es defensa millor la seguretat d’Espanya ni es combat millor la immigració il·legal estimulant l’odi, igual que no es defensa millor Catalunya promovent l’odi a Espanya i amb plantejaments hispanofobs”, en un clar missatge a VOX, que l’ha precedit en les declaracions, i als partits independentistes.

La portaveu dels liberals en el Parlament ha lamentat que 6 anys després dels terribles atemptats “encara no és possible celebrar un acte decent, unitari, de memòria a les víctimes. Moltes víctimes no han vist reconeguda la seva condició de tals deguda a la mala gestió policial i política que la Generalitat va fer d’aquests atemptats”. També ha estat molt dura amb la no creació d’una oficina d’atenció a les víctimes i ha lamentat que aquestes es trobin “desateses”.

“Des de Ciutadans volem enviar un missatge de retrobament i concòrdia, així com de reconeixement a les víctimes”, ha expressat Grau. “Hem d’inculcar a la ciutadania pau i tranquil·litat i no odi”, ha sentenciat.

Volver a ACTUALIDAD