Actualitat

Ciutadans (CS) denúncia en el Parlament la criminalització de les mobilitzacions contra l’amnistia a Catalunya

by cscatalunya — 22 setembre 2023 @ 10:19
Comparte

• Grau ha preguntat al director de TV3 pels mecanismes de control que implementaran per a garantir la neutralitat informativa de les mobilitzacions del dia 8 d'octubre

Parlament de Catalunya, 21 de setembre de 2023. La portaveu de Ciutadans (CS) en el Parlament de Catalunya, Anna Grau, ha denunciat avui en Comissió la criminalització de les mobilitzacions contra l’amnistia des de mitjans de comunicació públics controlats per la Generalitat o fins i tot per l’alcalde socialista de Barcelona, Jaume Collboni.


Grau ha preguntat al director de TV3 pels mecanismes de control que implementaran per a garantir la neutralitat informativa de les mobilitzacions del dia 8 d’octubre a Barcelona
en contra d’una eventual amnistia. Aquesta petició es produeix després queCiutadans hagi detectat “errors en la neutralitat política quan TV3 i l’Agència Catalana de Notícies (ACN) han de cobrir aquest tipus d’esdeveniments”, En com ja va ocórrer el passat 10 de setembre, quan Grau i altres liberals van participar en la plaça Sant Jaume de Barcelona en un minut de silenci a favor de les víctimes del terratrèmol del Marroc i, a continuació, en les protestes contra l’amnistia. En un primer moment TV3, citant un teletip “injust i desinformador” de l’ACN, va pretendre que els representants de Ciutadans havien “rebentat” el minut de silenci a favor de les víctimes del terratrèmol, arribant a ocultar la participació institucional en el mateix de Grau com a portaveu de CS en el Parlament de Catalunya.


La portaveu dels liberals ha denunciat en la Comissió que TV3 va trigar 4 hores i 48 minuts a rectificar aquesta desinformació però “en demanar rectificació al director de ACN, aquest ens va dir que recollia la versió de Collboni i que era la que s’anava a donar”. “Si sortim del control de la Generalitat per a caure en l’Agència ‘Collbonista’ de Notícies malament anem”, ha sentenciat, fent una crida per extremar la neutralitat i la pluralitat informatives en la cobertura de totes les manifestacions contra l’amnistia.

 

 

Volver a ACTUALIDAD