Actualitat

Carrizosa celebra que la Generalitat reculli la iniciativa de C’s per facilitar la reproducció assistida a totes les dones

by cscatalunya — 9 juliol 2016 @ 18:41
Comparte

El portaveu de Ciutadans visita la fira d'entitats del Pride Village abans de la desfilada d'aquesta tarda, on la formació participa amb una carrossa pròpia

El portaveu de Ciutadans (C’s) al Parlament de Catalunya, Carlos Carrizosa, ha aplaudit que totes les dones, ja siguin soles o en parelles homosexuals o heterosexuals, “tinguin dret a la reproducció assistida a la sanitat pública, gràcies a la iniciativa presentada per C’s en la cambra catalana”. “Celebrem que la Generalitat hagi recollit el guant de C’s”, ha afegit en una visita a la fira d’entitats del Pride Barcelona, acompanyat de la diputada Sonia Sierra.

Per la seva banda, Sierra ha destacat el “compromís” de la formació amb el col·lectiu LGTBI i especialment el transgènere, que centra aquesta edició de la Pride. En aquest sentit, ha assenyalat que C’s és “el partit que més espai dedica a propostes concretes”, com ara que la transfòbia deixi de ser considerada una malaltia; i que no sigui necessari un informe mèdic ni acreditar dos anys de tractament en el canvi de nom en el registre.

“Ciutadans ha presentat a diversos ajuntaments i Diputacions un protocol per abordar la transsexualitat a les escoles; així com un altre al Parlament per acabar amb l’assetjament escolar per LGTBIfobia”, ha explicat i ha remarcat la seva importància atès que va ser la primera iniciativa d’aquestes característiques que es va aprovar per unanimitat.

Així mateix, la diputada ha recordat que el seu partit és l’únic que aposta “sense ambigüitats” per la gestació subrogada “per regularitzar un fet que ja està succeint en la societat”. “Ara només poden accedir-hi les persones amb molts diners o les que decideixen anar-se a països on no sempre és clar el marc legal”, ha indicat.

Volver a ACTUALIDAD