Actualitat

Susana Beltrán: “Cal un protocol d’actuació per millorar la cooperació entre la Generalitat i el Govern d’Espanya en situacions de greu perill per als catalans a l’exterior”

by cscatalunya — 21 juliol 2016 @ 16:09
Comparte

La diputada de C's aposta per un espai en el que la Generalitat i el Govern d’Espanya puguin col·laborar en benefici dels ciutadans de Catalunya que es trobin a l’estranger

La portaveu de Ciutadans (C’s) a la comissió d’Acció Exterior del Parlament, Susana Beltrán, ha destacat la necessitat de “millorar la cooperació entre la Generalitat de Catalunya i el Govern d’Espanya en les situacions de greu perill pels catalans a l’exterior”. I ha apostat per un espai en el que la Generalitat i el Govern d’Espanya puguin col·laborar en benefici dels ciutadans de Catalunya que es trobin a l’estranger. En aquest sentit, C’s ha presentat una Proposta de Resolució* en la qual proposa “establir un protocol d’actuació en casos de catàstrofes naturals, conflictes armats, atemptats terroristes i altres situacions en les que els ciutadans estiguin o puguin estar en perill a l’exterior”, entre d’altres mesures.

Aquest protocol és possible sense necessitat de reformar la Constitució i preservant, per una banda la competència exclusiva de l’Estat en matèria de relacions internacionals, i per l’altra l’Acció Exterior de Catalunya.

“En aquest protocol també s’haurien d’implicar les associacions de la societat civil catalana que treballen a l’exterior”, ha manifestat.

Susana Beltrán també s’ha interessat per si des de la conselleria de Raül Romeva “s’han comunicat amb el Ministeri d’Exteriors” a fi de conèixer si ha hagut catalans en situació de risc a França o a Turquia, tenint en compte que potser només s’han posat en comunicació amb el servei d’Acció Exterior de l’Estat.

Volver a ACTUALIDAD