Actualitat

Inés Arrimadas a Puigdemont: “Vostè és el president absent i el seu Govern el govern inexistent de Catalunya”

by cscatalunya — 9 novembre 2016 @ 12:48
Comparte

La líder de l'Oposició adverteix que el Govern “vivia molt bé amb la majoria absoluta del PP i amb una Espanya bloquejada” i assegura que “els catalans seguiran liderant les reformes d'Espanya”

Barcelona, dimecres 9 de novembre del 2016.

“Senyor Puigdemont, vostè és el president absent i el seu Govern el govern inexistent de Catalunya”. Així s’ha dirigit la Cap de l’Oposició i capdavantera de Ciutadans (C’s) a Catalunya, Inés Arrimadas, al President de la Generalitat, Carles Puigdemont, a qui li ha retret que ni ell assisteixi a la Conferència de Presidents Autonòmics per negociar un millor sistema de finançament per a les comunitats autònomes, ni la consellera d’Ensenyament acudeixi a la comissió central del Ministeri sobre revàlides. “Volen deixar buida la cadira de Catalunya en aquestes negociacions per millorar aspectes com l’economia, la sanitat, l’educació o les infraestructures, i aïllar-nos i enfrontar-nos a la resta d’Espanya i d’Europa, però des de C’s no l’hi permetrem”, ha afirmat a la sessió de control del Govern al ple del Parlament.

“Vostès vivien molt bé amb la majoria absoluta del PP i amb una Espanya bloquejada”, li ha manifestat Arrimadas. A més, li ha advertit que “de vegades, amb raó, el Govern es queixava de la falta de diàleg i de reformes, però que ara que C’s obliga el PP a obrir-se a debatre, el president no hi acudeix: Se’ls veu molt el plomall, senyor President”, li ha retret.

Per a Arrimadas, Puigdemont “només vol parlar d’independència” perquè “no té un model més enllà del desafiament separatista” i ha posat com a exemple la seva falta de projecte en matèria econòmica, fiscal i sanitària. “Els catalans seguiran liderant des del Parlament i des del Congrés les reformes d’Espanya, malgrat el seu govern”, li ha advertit al President. I ha censurat que a més de “desatendre” les seves responsabilitats com a govern, “insulti d’altres comunitats”, després del “comentari intolerable” de la consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, en el qual assegurava que molts menors amb addiccions i tutelats pel Govern vénen d’altres llocs d’Espanya com Ceuta i Andalusia.

Volver a ACTUALIDAD