Actualitat

Sierra a Ruiz: “Des de Cs treballem per garantir la igualtat d’oportunitats a les escoles catalanes perquè tots els alumnes puguin arribar tan lluny com es proposin”

by cscatalunya — 18 maig 2017 @ 09:12
Comparte

La diputada de Ciutadans alerta que “la situació socioeconòmica de les famílies determini l'èxit o el fracàs escolar dels alumnes”

Parlament de Catalunya, dijous 18 de maig del 2017. “Davant la seva inacció, des de Ciutadans seguirem treballant per garantir la igualtat d’oportunitats a les escoles catalanes perquè tots els alumnes, vinguin d’on vinguin, puguin arribar tan lluny com es proposin”. Així ho ha manifestat la diputada de Ciutadans i portaveu en la comissió d’Ensenyament, Sonia Sierra, davant la “manca d’igualtat i d’equitat” que té l’educació a Catalunya causades per la “inacció” del Govern de la Generalitat, que “no fa res per garantir-les perquè la seva única obsessió és tornar a repetir el 9N”.

Sierra ha alertat que “a Catalunya la situació socioeconòmica de les famílies determina l’èxit o el fracàs escolar dels alumnes” i ho demostren les dades. Segons l’informe ‘ Oportunitats Educatives a Barcelona 2016‘, encarregat per l’Ajuntament de Barcelona i elaborat per l’Institut Infància i Adolescència, “al districte de Ciutat Vella els alumnes tenen vuit vegades més risc de patir fracàs escolar que en el de Sarrià”, la qual cosa prova que l’escola catalana “no garanteix ni l’equitat ni la igualtat d’oportunitats i, per tant, no garanteix la cohesió social”. El mateix succeeix en el cas de l’educació de 0 a 3 anys, en què a Ciutat Vella el 27,6% poden accedir-hi mentre que a Sarrià ho fan el 58%. Sobre aquesta qüestió Ciutadans va presentar una moció al Parlament que es va aprovar – tot i el vot en contra de JxSí- i Sierra ha criticat que als Pressupostos de la Generalitat per al 2017 “el Govern hi destinés 0 euros”.

Un altre factor que pot influir és l’origen de l’alumnat. Sonia Sierra ha apuntat que “Catalunya és la comunitat autònoma on els alumnes d’origen estranger tenen els pitjors resultats de tota Espanya”, segons un informe de Save The Children. Tot i així, Sierra ha destacat que hi ha “exemples d’èxit”, com és el cas de l’escola Jaume Ruyra de l’Hospitalet, que malgrat l’alt percentatge d’estudiants immigrants tenen resultats al mateix nivell dels centres de més prestigi i, a més, compta amb “professors ben formats i que confien en què els seus alumnes poden arribar on es proposin”.

La diputada de Ciutadans ha assegurat que des del seu partit estan “disposats a treballar per revertir la situació”, ja que no es conformen amb els resultats actuals com fa el Govern. Algunes de les propostes són la gratuïtat dels llibres de text; la creació d’un pla perquè l’educació de 0 a 3 anys arribi a tothom; l’eliminació dels barracots i la reducció de les ràtios a les aules.

Volver a ACTUALIDAD