Actualitat

Espejo-Saavedra a JxSí i la CUP, després d’aprovar-se la reforma del reglament del Parlament: “És una cacicada amb la qual volen emmordassar l’Oposició democràtica que representa a més catalans”

by cscatalunya — 26 juliol 2017 @ 15:36
Comparte

El diputat de Cs assegura que els partits separatistes li "tenen por a l'Oposició" i els insta que "siguin valents i reconeguin que aquesta reforma és per aprovar les lleis separatistes per lectura única"

Parlament de Catalunya, dimecres 26 de juliol del 2017. “És una cacicada amb la qual volen emmordassar l’Oposició democràtica que representa a més catalans”. Així ho ha assegurat el diputat de Ciutadans (Cs) i vicepresident segon de la Mesa del Parlament, José María Espejo-Saavedra, després que Junts pel Sí i la CUP hagin aprovat la reforma del reglament del Parlament malgrat representar “a menys catalans que la resta de partits” de la cambra. La modificació del reglament té “una única” lectura, ha assegurat Espejo-Saavedra, i és que “per sobre de tot volen la independència i la resta -els drets dels diputats, les normes, les lleis, els reglaments, el Consell de Garanties Estatutàries, la comissió de Venècia, l’ONU i la Unió Europea- no els importa”. “Vostès no creuen en la democràcia, encara que s’omplin la boca parlant d’ella”, ha assenyalat.

Al debat del ple sobre aquesta qüestió, el diputat de Ciutadans ha demanat als membres del Govern que siguin “valents” i reconeguin, com no han fet fins ara, que “la reforma d’aquest reglament és per poder aprovar les lleis separatistes per lectura única”. Així mateix, ha constatat que el motiu que aprovin aquesta “llei que canvia tot el marc jurídic de Catalunya de cop” és perquè “li tenen por a l’oposició del Parlament”, que és “diversa i plural”.

Això els passa, ha afirmat, perquè “els senyors de Convergència no estan acostumats a tenir oposició”, ja que a l’últim líder de l’oposició que van tenir, Oriol Junqueras, li van oferir una butaca al govern a canvi de tapar la corrupció, ha insinuat. “Però no comptaven que a part d’ERC hi havia altres partits de l’Oposició com Ciutadans, que sí que lluita contra la corrupció, que defensa la norma i els reglaments”, ha afegit.

Per acabar, José María Espejo-Saavedra ha avisat que “aquestes lleis no seran lleis, no tindran valor i no seran més que un paper amb tinta per molta parafernàlia teatral” que facin.

Volver a ACTUALIDAD