Actualitat

Arrimadas: “Sánchez ha de reaccionar i deixar de mirar cap a un altre costat mentre els seus socis separatistes segueixen violant els drets de milions de catalans”

by cscatalunya — 17 juliol 2018 @ 14:17
Comparte

La cap de l'Oposició considera “necessari” celebrar el ple de la convivència i la priorització de polítiques socials "donada la situació de fractura social” que hi ha a Catalunya

Parlament de Catalunya, dimarts 17 de juliol del 2018. “Sánchez ha de reaccionar i deixar de mirar cap a un altre costat mentre els seus socis separatistes segueixen violant els drets de milions de catalans”. Així ho ha dit la líder de Ciutadans a Catalunya i portaveu nacional del partit, Inés Arrimadas, davant l’amenaça dels partits separatistes de “saltar-se la resolució” del jutge Pablo Llarena que suspèn dels seus càrrecs als parlamentaris que “van donar un cop a la democràcia”. Per això, li ha demanat al president del Govern d’Espanya que deixi de dir que a Catalunya existeix “normalitat” i que actuï per no seguir deixant “desprotegits i abandonats als catalans” que no són separatistes.

En una roda de premsa, Arrimadas ha criticat que el nou lletrat major del Parlament i exsecretari general d’ERC “posat a dit per Roger Torrent”, emetés un informe que “podria ser utilitzat pel separatisme per obviar la resolució del jutge i que proposa que no hi hagi cap diferència entre estar suspès i no estar-ho”. Encara que la Mesa encara no ha decidit què faran sobre aquesta qüestió, Arrimadas ha advertit que “si els partits separatistes no compleixen les sentències judicials” des de Cs presentaran un recurs d’empara al Tribunal Constitucional. “Estem farts d’haver de pagar el sou a persones que no tenen dret a seguir exercint per haver donat un cop a la democràcia”, ha agregat.

Arrimadas ha fet aquestes declaracions hores abans que s’iniciï el ‘ple de la convivència i priorització de les polítiques socials’ proposat per la formació taronja i que considera “necessari donada la situació de fractura social” que hi ha a Catalunya, encara que hagués desitjat “no haver-ho hagut de celebrar”. “Tant de bo aquest ple no s’hagués de celebrar; tant de bo la societat catalana no estigués fracturada”, ha manifestat.

La líder de Cs espera que aquest ple serveixi per “parlar del que ens uneix”, com destinar els recursos a polítiques socials i econòmiques en lloc del procés. Des de Cs també presentaran propostes per “condemnar la violència, vingui d’on vingui” i espera que la resta de partits se sumin.

Volver a ACTUALIDAD