Actualitat

Roldán, en el ‘ple per la convivència’ de Cs: “Parlar de referèndum divideix la societat catalana; centrar l’agenda en les polítiques socials, uneix”

by cscatalunya — 13 octubre 2018 @ 08:10
Comparte

La diputada de Cscritica als partits del Govern perquè “només es posen d'acord per intentar liquidar Espanya”

Parlament de Catalunya, dijous 11 d’octubre de 2018. “Parlar de referèndum divideix la societat catalana; centrar l’agenda en les polítiques socials, uneix”. Així li ho ha dit la diputada de Ciutadans (Cs) en el Parlament, Lorena Roldán, al govern de la Generalitat durant la seva intervenció en el ‘ple per la convivència i la priorització de les polítiques socials’ que va reclamar fa mesos la formació taronja.

Roldán ha criticat que els catalans hagin d’estar “pendents de les seves baralles internes i els seus invents per saltar-se les lleis i per sortejar les resolucions judicials” mentre que “no es posen d’acord entre ells, només per intentar liquidar Espanya”. Roldán ha destacat “el silenci que porten anys imposant als catalans que no pensen com vostès”, als que “assenyalen, assetgen, intimiden” i fins i tot “declaren persona ‘non grata’ en els municipis on governen” els partits independentistes.

La diputada taronja ha demanat al Govern que garanteixi “la neutralitat dels espais públics” per a “que tornin a ser de tots” i que “condemni la violència i no l’encoratgi”. En aquest sentit, Roldán ha demanat “una condemna contundent contra el franquisme, el feixisme, el nazisme, l’extrema dreta, l’ultranacionalisme, i qualsevol moviment totalitari que utilitzi les coaccions, les amenaces o la violència per imposar les seves idees”.

Roldán també ha dit que l’expresidenta del Parlament de Catalunya, Núria de Gispert, “no es mereix que l’anomenin Molt Honorable” després dels seus “comentaris racistes, supremacistes i xenòfobs” contra la Cap de l’Oposició, Inés Arrimadas.

La portaveu de Cs ha assegurat que la seva formació no deixarà de treballar per “el que uneix els catalans” i per revertir la “situació excepcional” que suposa que els funcionaris catalans siguin els únics que no han cobrat les pagues extres de 2013 i 2014, que Catalunya sigui la comunitat autònoma amb la llista d’espera de dependència més alta i amb més barracons, a més de ser la comunitat on més s’ha retallat en despesa social.

Roldán també ha demanat que “deixin d’enfrontar a cossos policials entre ells”, com van fer l’1 d’octubre, i que “deixin d’atacar als servidors públics i de denigrar a les institucions”.

Volver a ACTUALIDAD