Actualitat

Carrizosa: “No és diàleg el que es necessita amb Torra, sinó un requeriment per complir la Constitució i, si no acata, aplicar el 155”

by cscatalunya — 15 desembre 2018 @ 16:25
Comparte

• El portaveu de Cs critica, en una visita a Vilafranca del Penedès, que Sánchez "estigui pidolant reunions amb Torra" i li demana que "protegeixi als catalans“

Vilafranca del Penedès, dissabte 15 de desembre de 2018.- “No és diàleg el que es necessita amb Torra, sinó un requeriment perquè compleixi la Constitució en tots els seus termes i, si no acata, aplicar el 155 per garantir que a Catalunya s’apliquen les lleis i no és un territori sense Llei”. Així ho ha dit el portaveu de Ciutadans (Cs) al Parlament, Carlos Carrizosa, que ha criticat el president del Govern d’Espanya, Pedro Sánchez, per estar “pidolant reunions” amb el president de la Generalitat, Quim Torra, a través d’una carta.
Carrizosa ha fet aquestes declaracions en una carpa de Cs a Vilafranca del Penedès mentre era “insultat” per part d’ “aquells que volen acoquinar la resta de catalans, no donar-nos veu i expulsar-nos”, malgrat haver estat la primera força constitucionalista en les passades eleccions i la tercera del municipi amb gairebé el 20% dels vots.
Carrizosa s’ha mostrat “molt inquiet” perquè Pedro Sánchez creu que pot parar a Torra “amb una carta” quan és “qui està encoratjant als comandos separatistes per a assetjar el 21D”. “És lamentable que Pedro Sánchez prefereixi la foto amb el separatisme que estar al costat de milions de catalans que estan desemparats”, ha lamentat.
Davant aquesta situació, el portaveu taronja s’ha preguntat: “Qui defensa Catalunya si el president de la Generalitat és el capitost dels CDR i Pedro Sánchez ostatge del separatisme?”. Per això, li ha recordat a Sánchez que “no ha d’estar esperant a veure si el govern de Torra activa o no els Mossos” perquè en tant que són força de seguretat de l’Estat “també correspon a Sánchez mobilitzar-los si fos necessari”.
Finalment, Carrizosa ha qualificat d’”irresponsabilitat” les declaracions de Torra apel·lant a la via eslovena, “que és la via de la violència, la via bèl·lica, la dels morts”.

Volver a ACTUALIDAD