Actualitat

Mejía: “No ens sorprèn la manipulació de TV3 quan el seu director dóna mítings amb estelades”

by cscatalunya — 24 gener 2019 @ 17:30
Comparte

El diputat denuncia "els constants exemples d'agitació separatista" als mitjans públics i els engloba "en una campanya d'apuntalar les tesis separatistes"

Parlament de Catalunya, dijous 24 de gener de 2019. “No ens sorprèn la manipulació de TV3 quan el seu director es dedica a donar mítings amb estelades“. Així ho ha dit el diputat de Ciutadans (Cs), David Mejía, en el Ple del Parlament i ha demanat “uns mitjans públics més plurals, neutrals i objectius perquè representin de debò a la societat catalana“. “Cal tornar la funció de servei públic a TV3 i Catalunya Ràdio perquè no estiguin a les ordres del separatisme“, ha assenyalat.

El diputat ha denunciat “els constants exemples d’agitació separatista” en els mitjans públics de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA). “No parlem d’episodis aïllats“, ha explicat Mejía, “són part d’una campanya per apuntalar les tesis separatistes des dels mitjans públics“. “Els exemples els trobem des de programes informatius a programes d’entreteniment i humor, fins i tot en infantils“, ha denunciat i ha afirmat que es tracta “d’un fet surrealista venint d’una televisió que paguem tots els catalans“.

El diputat ha assenyalat que “els tertulians que assisteixen als debats tampoc són una excepció” perquè “la proporció de tertulians separatistes quadruplica el nombre de tertulians constitucionalistes“. “S’incompleix el llibre d’estil de la CCMA, on s’indica que s’ha de reflectir el pluralisme de la societat“, ha denunciat Mejía i ha recordat que “aquesta setmana TV3 no va fer ni un sol comentari sobre el debat que hi va haver al Parlament Europeu sobre l’expedient de manipulació que se li ha obert a la cadena“.

Despolititzar és sinònim de pluralitat i neutralitat“, ha assenyalat el diputat taronja i ha demanat l’elecció dels alts càrrecs de la corporació a través d’un concurs públic “obert i transparent on es premiï els mèrits i la capacitat professional i no el carnet de partit dels candidats“. “El model de mitjans que vol Cs és un on càpiga tota la societat catalana, no un que exclou a la meitat“, ha sentenciat Mejía.

Volver a ACTUALIDAD