Actualidad

Cs presenta una Llei per lluitar contra la corrupció i protegir els qui la denuncien

by cscatalunya — 9 noviembre 2018 @ 11:29
Comparte

Martín-Blanco alerta que el nacionalisme ha fet que "la gent tingui por a denunciar els casos de corrupció”

Parlament de Catalunya, divendres 9 de novembre de 2018. “El nacionalisme que ha governat a Catalunya ha fet que hi hagi gent que tingui por de denunciar casos de corrupció”. Així ho ha dit el diputat de Ciutadans (Cs), Nacho Martín Blanco, y ha considerat que “el principal problema que hi ha hagut a Catalunya ha sigut l’excés d’autocomplaença en relació a la corrupció”, on “fa molts anys que es parla del debat identitari” però que aquest no és “un dels problemes que preocupa als ciutadans”.

El diputat ha presentat la proposició de llei de lluita contra la corrupció i protecció dels denunciants i l’ha considerat com “imprescindible” tot i que “arriba massa tard”. Per a Martín-Blanco “és una de les lleis que interessen als ciutadans” però que “s’ha volgut tapar amb el ‘procés’” ja que a Catalunya “hi ha hagut voluntat de silenciar als denunciats de corrupció de forma oberta i sense embuts”.

Pensar que tot el que passa a Catalunya és fantàstic i és millor a la resta d’Espanya és una de les grans lloses de la política catalana”, ha afirmat el diputat, y ha recordat que Catalunya va liderar el rànquing amb més processats y acusats per corrupció segons Transparència Internacional. Al mateix temps, ha titllat de “surrealista” plantejar que la corrupció és un problema que ve des de Espanya, com consideren els partits nacionalistes.

Martín-Blanco ha considerat que amb aquesta llei “es posa en valor l’honradesa i valentia dels funcionaris que denuncien les pràctiques corruptes, alhora que els protegeix” y ha considerat als treballadors públics que denuncien pràctiques corruptes com “autèntics herois”.

Volver a ACTUALIDAD