Actualidad

Nacho Martín Blanco: “ERC i Junts per Catalunya segueixen obstinats que la CUP tingui un paper decisiu en la política catalana”

by cscatalunya — 11 marzo 2021 @ 13:45
Comparte

El Portaveu de Ciutadans (Cs) en el Parlament de Catalunya adverteix que la presència de la CUP en la Mesa del Parlament seria “una mala notícia per a les institucions i per a la convivència a Catalunya”

Barcelona, dijous 11 de març de 2021.- “ERC i Junts per Catalunya segueixen obstinats que la CUP tingui un paper decisiu en la política catalana”. Així de rotund s’ha mostrat el portaveu de Ciutadans (Cs) en el Parlament de Catalunya, Nacho Martín Blanco, sobre la possibilitat que la CUP formi finalment part de la Mesa del Parlament de Catalunya.

Per al portaveu de la formació liberal, si la CUP obté representació en la Mesa seria “una mala notícia per a les institucions i per a la convivència a Catalunya”, i ha denunciat que tant “ERC com Junts han decidit llançar-se en mans de la CUP”. En aquest sentit, Martín Blanco ha recriminat a Pere Aragonés la seva “falta de valentia” per a acabar amb la inestabilitat i la inseguretat jurídica, tal i com reclamen les principals patronals catalanes, i ha acusat a ERC, Junts i la CUP “de ser els responsables de la inestabilitat i de pretendre continuar amb ella”.

Sobre les negociacions per a la conformació de la Mesa del Parlament, el diputat taronja ha explicat que “Cs està disposat a parlar i a escoltar les forces constitucionalistes” i ha detallat que “Ciutadans vol que la Mesa sigui un òrgan de govern que funcions amb normalitat durant la legislatura” però ha advertit que “serà complicat per la falta de responsabilitat i de sentit institucional de les forces separatistes”.

Davant l’anunci de la flexibilització de noves restriccions, Martín Blanco ha justificat la relaxació de les restriccions a causa de la millora de la situació sanitària però ha advertit que són insuficients per a sectors com la Restauració i l’Hostaleria i per això ha demanat “que es valori l’ampliació dels horaris com fan en altres comunitats autònomes”.

Finalment, Nacho Martín Blanco ha valorat la decisió de Meritxell Serret de lliurar-se davant el Tribunal Suprem. Pel diputat, és una bona notícia que “els que han transgredit la legalitat, responguin davant la justícia”. “Ciutadans continuarà amb la defensa de la democràcia i l’Estat de Dret en totes les institucions, com així ho vam fer aquesta setmana amb la pèrdua de la immunitat de Puigdemont, Ponsatí i Comín”, ha sentenciat

Volver a ACTUALIDAD