Actualidad

Carrizosa: “El discurs de Aragonès és un déja vù del d’Artur Mas el 2012 i ens condemnarà a una altra dècada de confrontació”

by cscatalunya — 27 diciembre 2022 @ 12:20
Comparte

· El president dels liberals a Catalunya assegura que Sánchez “ha renunciat a ser el president de tots els espanyols i ha incomplert amb els seus votants, amb les seves promeses electorals i amb els constitucionalistes catalans”

Barcelona, dimarts 27 de desembre de 2022.- “El discurs del senyor Aragonès és un déja vù del discurs d’Artur Mas el 2012 i ens sembla que ens està anunciant una confrontació de 10 anys més”. D’aquesta manera s’ha referit el president de Ciutadans (Cs) al Parlament de Catalunya, Carlos Carrizosa, al discurs pronunciat ahir pel president de la Generalitat en el qual va advocar per elaborar un acord de claredat. “Ja sabem que aquests discursos comencen amb un cert gradualisme i acaben en xantatge i confrontació oberta”, ha afegit Carrizosa.

El líder dels liberals a Catalunya ha lamentat que “no tinguem governs disposats a plantar cara a aquesta estratègia de confrontació interminable per part de l’independentisme”, atès que hem vist al president Sánchez concedir indults, reformar la sedició, reformar la malversació i transigir amb totes les reivindicacions que li han exigit els separatistes. “Ara estem convençuts que aquesta última pretensió que està expressant el senyor Aragonès també serà concedida pel senyor Sánchez, és a dir, acabarà concedint aquest referèndum que ara li exigeixen les forces separatistes amb les quals ha pactat i els serà més barat”, ha explicat advertit.

Carrizosa s’ha mostrat preocupat per la pretensió del separatisme de “trencar la sobirania nacional amb un referèndum” perquè suposa entrar “en un bucle infinit per a tots els catalans que comporta pèrdua d’oportunitats i disgregació de les energies en els governs de la Generalitat” ja que fins i tot els pressupostos de la Generalitat “estan condicionats a aquesta negociació”. A més, el diputat liberal ha confrontat el discurs de Aragonès amb el pronunciat pel rei, “que sí que va defensar el dret de tots els espanyols” i només 48 hores després el president de la Generalitat “ha cridat a atacar aquest dret”.

D’altra banda, el president dels liberals catalans ha qüestionat que el president del Govern comparegui aquest matí en roda de premsa assegurant que està complint amb el seu programa quan “ha incomplert amb els seus votants i les seves promeses de la campanya electoral, ha incomplert amb tots els catalans constitucionalistes i ha incomplert amb Espanya, a la qual està venent a trossos”. “Va dir que no dormiria si pactava amb Podemos, que no indultaria als colpistes, que no governaria amb Bildu, que no governaria amb l’independentisme i no ha complert res d’això, veritablement només ha complert amb els seus socis separatistes de legislatura”, ha insistit. De fet, Carrizosa ha assegurat que Sánchez “ha renunciat a ser el president de tots els espanyols”, aspecte que fins i tot assenyalen “alguns dels seus barons i membres del partit socialista”.

Volver a ACTUALIDAD