Actualitat

Arrimadas: “Mas i la CUP no poden declarar la independència saltant-se la Llei democràtica i a la majoria dels catalans”

by cscatalunya — 28 octubre 2015 @ 13:50
Comparte

• Arrimadas a Sánchez: “Qui aspira a ser president d'Espanya no pot permetre que a Catalunya el seu partit no vulgui sumar esforços per garantir la convivència i la unió”

Barcelona, dimecres 28 d’octubre del 2015.

La líder de l’oposició a Catalunya, Inés Arrimadas, ha assegurat que “Mas i la CUP no poden declarar la independència saltant-se la Llei democràtica i a la majoria dels catalans”. I ha afirmat que “C’s ha presentat una proposta política i ha sol·licitat un informe jurídic perquè es reconsideri la proposta de Junts pel Sí i la CUP”.

En una roda de premsa al Parlament, Arrimadas ha advertit que la proposta d’aquests partits “és un autèntic desafiament democràtic i a la convivència”. A més, ha alertat que “també és un contrasentit jurídic i polític perquè el seu contingut va en contra de l’Estatut i de la Constitució” i que, “mentre tots els ciutadans seguim complint amb les nostres obligacions i amb la llei democràtica, Mas i la CUP se les volen saltar”.

Inés Arrimadas ha demanat al Govern d’Espanya que recorri davant el TC la resolució independentista i ha advertit a Pedro Sánchez que “qui aspira a ser president d’Espanya, no pot permetre que a Catalunya el seu partit no vulgui sumar esforços per garantir la convivència i la unió”. Així mateix, ha denunciat “els complexos del PSOE i els pactes de Podem amb el partit de Mas”, ha criticat que“Podem s’hagi aliat amb JxSí per sol·licitar la convocatòria d’un referèndum per a la independència de Catalunya i va votar a favor de que Carme Forcadell presideixi el Parlament” i ha assegurat que, des de C’s, no alimentaran “la lluita de bàndols” i que treballaran “per la unió i pel respecte de les lleis democràtiques”.

Volver a ACTUALIDAD