Actualitat

Ciutadans demana un informe als serveis jurídics del Parlament sobre la resolució independentista de JxSí i la CUP

by cscatalunya — 29 octubre 2015 @ 18:38
Comparte

Carrizosa: “Estem treballant amb juristes de reconegut prestigi per interposar un recurs d'empara al Tribunal Constitucional”

Barcelona, dijous 29 d’octubre del 2015.

“Ciutadans (C’s) ha sol·licitat als serveis jurídics del Parlament de Catalunya un informe sobre la resolució independentista de Junts pel Sí i la CUP”, així ho ha anunciat el portaveu parlamentari de C’s, Carlos Carrizosa. En declaracions als mitjans de comunicació, Carrizosa ha recordat que “la Mesa de la càmera catalana va considerar que no era necessari l’informe” i ha afirmat que, des de Ciutadans insisteixen que “la resolució separatista xoca amb la legalitat i els drets constitucionals”.

Carlos Carrizosa ha destacat que, “segons el reglament, els diputats tenen dret a sol·licitar als serveis jurídics del Parlament els informes que els grups considerin necessaris”. A més, ha afegit que el seu partit està “en converses amb juristes de reconegut prestigi per interposar un recurs d’empara al TC en cas que aquesta iniciativa parlamentària tiri endavant”, ha afegit.

“Aquesta iniciativa parlamentària no suposa que deixem de reclamar al Govern d’Espanya que actuï en conseqüència i interposi un recurs d’inconstitucionalitat per a la suspensió d’aquesta resolució”, ha finalitzat.

Volver a ACTUALIDAD