Actualitat

Carrizosa (CS) titlla de “procediment endogàmic” i de “retocs estètics” la proposta del Govern per a crear una comissió per a revertir el fracàs en PISA

by cscatalunya — 19 desembre 2023 @ 21:14
Comparte

- Ciutadans ha presentat un decàleg alternatiu i ha afirmat que els partits independentistes “mai podran ser part de la solució”

Parlament de Catalunya, dimarts 18 de novembre de 2023. “Nosaltres no participem en el consens general que abracen Esquerra, PSC, Junts, Comuns i la CUP. Ciutadans som els únics que hem parlat de l’esforç de l’alumnat, de reforçar el coneixement i que hem denunciat el tabú separatista de la immersió lingüística”. Així ho ha dit el president de Ciutadans (CS) a Catalunya, Carlos Carrizosa, després d’assistir a la cimera sobre educació amb la portaveu del partit a Catalunya, Anna Grau. “Amb aquests nefastos resultats no ens podíem desentendre, la importància del tema ens obliga a venir avui aquí”, ha assegurat Carrizosa.

 

Ciutadans, que ha estat una de les úniques veus discrepants en la reunió, ha presentat un decàleg de reformes alternatiu al que ha presentat el Govern. “Enfront del bloc que vol reforçar el sistema amb retocs estètics però sense canviar res el sistema educatiu, a Ciutadans volem trencar amb un sistema caduc que ha abocat als alumnes catalans al fracàs escolar”, ha declarat el president dels liberals.

 

Carrizosa ha estat molt dur amb el manteniment de la immersió lingüística i ha acusat el Govern d’aplicar un “sistema caduc que impedeix a més de la meitat dels alumnes estudiar en la seva llengua materna”. “El que existeix a Catalunya és un consens polític sobre l’educació, el que realment es necessita és un consens pedagògic i educatiu”, ha manifestat.

 

El president de Ciutadans ha titllat la proposta del Govern com a “procés endogàmic” en el qual “s’acudeix a la pròpia administració, a aquells que han cuinat aquests resultats, perquè cuinin una recepta nova. “Això és una mera operació de maquillatge perquè segueixi tot igual per a aquests. Ells mai podran ser part de la solució”, ha sentenciat.

Volver a ACTUALIDAD