Actualitat

Anna Grau (CS) rebutja el “fals consens per nassos” sobre l’escola catalana i promet ‘dinamitar’ el sistema d’immersió i enginyeria social de l’independentisme

by cscatalunya — 21 desembre 2023 @ 12:14
Comparte

- Grau demana comptes a la Consellera d'Educació per haver enviat comissaris polítics als centres docents per a intentar torpedinar la missió europea d'observadors

Parlament de Catalunya, dijous 21 de novembre de 2023. “No estem ni volem estar en el seu fals consens per nassos, som i serem la veu discrepant, l’única si fa falta”. Així ho ha dit la portaveu de Ciutadans (CS) en el Parlament de Catalunya, Anna Grau, en relació amb les conclusions de la cimera sobre l’educació que es va celebrar aquest dimarts. El partit taronja ha presentat i defensat en el Ple un decàleg alternatiu al del Govern, amb deu mesures de xoc entre les quals es troben ‘dinamitar’ la immersió lingüística, acabar amb el model de fracàs de l’escola catalana, posar fi als barracons, reduir la precarietat de la plantilla docent pública i defensar també a l’escola concertada.

“Que és un model caduc i de fracàs no ho dic jo, ho diu PISA. Però a vostès els és igual PISA, la missió d’observadors de la UE i tot. No volen reformar el seu model per molt que fracassi, el volen blindar”, ha afirmat Grau. “Nosaltres ens volem carregar la immersió perquè és una injustícia, una estafa, una vulneració dels drets fonamentals”.

La portaveu de CS a Catalunya ha convidat a la resta de forces polítiques a “posar-se les piles i no de perfil”. En aquesta línia, ha apel·lat al Partit Popular perquè li expliquin a Feijóo que el bilingüisme cordial no existirà a Catalunya fins que “sigui una prioritat per a vostès, com ho és per a nosaltres, dinamitar el model d’immersió i d’enginyeria social de l’independentisme”. Al PSC li ha demanat que “no siguin ostatges de Sánchez” i que actuïn amb un mínim d’objectivitat i serietat.

Grau ha acusat la Consellera d’Educació d’enviar comissaris polítics per a controlar i incidir en les trobades amb la missió europea que va venir a Catalunya a investigar la immersió lingüística. “Els membres d’aquesta missió s’han queixat en públic i en privat i han dit que en la seva vida mai havien vist gens igual”, ha assegurat Grau.

En la seva intervenció Grau ha fet referència a un fragment del comunicat emès per AEB i Docents Lliures valorant la visita de la comissió d’eurodiputats: “lamentem que el desenvolupament de la missió del Parlament europeu s’hagi portat a efecte en un clima d’hostilitat cap als eurodiputats” i “considerem improcedents els insults que han rebut i les pressions amb les quals s’ha intentat entorpir la seva activitat parlamentària”, ha manifestat en veu de les entitats constitucionalistes. “No es tapin les orelles, els vindrà bé escoltar això: sense Ciutadans, les seves veus mai travessarien els murs de silenci ni la bombolla política en què viu la meitat d’aquest Parlament”, ha sentenciat.

Volver a ACTUALIDAD