Actualitat

Ciutadans denuncia que la paràlisi de l’Ajuntament de Badía i la falta d’iniciativa del Govern en la retirada de l’amiant posa ‘en greu risc’ la salut dels veïns

by cscatalunya — 26 gener 2024 @ 09:49
Comparte

- També ha sol·licitat calendarizar les actuacions, millorar la coordinació i garantir l'encapsulat de l'amiant abans de la seva retirada

Badía del Vallès, divendres 26 de gener de 2024. Ciutadans (CS) ha denunciat aquesta setmana que la “paràlisi” de l’Ajuntament de Badía del Vallès en la retirada de l’amiant, juntament amb “la falta d’iniciativa política” del Govern de la Generalitat, posa en “greu risc la salut dels veïns de la ciutat”. Així ho ha dit la diputada de CS el Parlament, Marina Bravo, acompanyada de la portaveu del partit a Badía, Amalia Frutos. “La Generalitat va aprovar, fa dos anys i mig, una subvenció de 4,5 milions d’euros per a encapsular i retirar l’amiant en Badia”, ha afirmat Bravo, “la situació ara està igual, fins i tot pitjor, que abans”, ha afegit.

 

Per part seva, Frutos ha explicat que “en els plans presentats, que van aconseguir una subvenció, s’indicava la necessitat d’encapsular abans de procedir a la retirada d’amiant i es va establir un mapa pioner a Espanya i a Europa”. En aquest sentit, el partit taronja ha sol·licitat al Parlament que se cerciori que l’encapsulat es realitzi. “Si no garanteixen que es realitzi l’encapsulat, 13.400 persones estaran exposades”, assegura Frutos.

 

Per tot això, el partit de centre liberal ha sol·licitat coordinació entre l’Ajuntament i el Govern, calendaritzar les actuacions a dur a terme i vetllar, en tot el procés, per garantir la salut dels veïns.

 

 

Volver a ACTUALIDAD