Actualitat

Carrizosa (CS) sobre els contactes de Puigdemont amb Putin: “Puigdemont seria un pària a qualsevol democràcia del món. A Espanya ho era fins que Sánchez l’ha rehabilitat”

by cscatalunya — 30 gener 2024 @ 12:53
Comparte

- "A nosaltres no ens preocupen les suposades ingerències dels jutges, a nosaltres ens preocupa que a Sánchez no el preocupin les ingerències dels espies de Putin en la política espanyola", ha afirmat Carrizosa

Parlament de Catalunya, dimarts 30 de gener de 2024. “Puigdemont seria un pària a qualsevol democràcia del món. A Espanya ho era fins que Sánchez l’ha rehabilitat”. Així ho ha dit el president de Ciutadans (CS), Carlos Carrizosa, en una roda de premsa oferta des del Parlament de Catalunya on ha valorat els contactes de Puigdemont amb Putin per a desestabilitzar Europa. “És greu que un president regió europea es concerti amb Putin per a desestabilitzar Espanya i Europa, sembla mentida que aquest pròfug busqués l’ajuda d’un sàtrapa com Putin, que ha envaït Ucraïna”, ha manifestat Carrizosa. “Rússia suposa un perill per a occident i són molts els Estats que avisen als seus ciutadans de la possibilitat d’una guerra futura amb Rússia”.

Carrizosa ha alertat sobre l’emblanquiment que Sánchez està oferint a Puigdemont a canvi de set vots, vivint l’últim capítol de concessions aquesta setmana quan s’han conegut els contactes del expresident amb els serveis secrets russos. “L’operació Sánchez per a seguir a Moncloa no coneix de límits ni decència”, ha afirmat. “A nosaltres no ens preocupen les suposades ingerències dels jutges, a nosaltres ens preocupa que a Sánchez no el preocupin les ingerències dels espies de Putin a la política espanyola”.

Per tot això, el partit de centre liberal ha sol·licitat a Europa un debat específic sobre les ingerències russes en la política europea per mitjà del separatisme català i ha posat en coneixement de Borrell i a Reynders les investigacions judicials que s’estan desenvolupant a Espanya.

Sobre la llei d’amnistia que es votarà aquesta tarda al Congrés, Carrizosa ha afirmat que “ningú es creu que la impunitat que donarà Sánchez a l’independentisme a canvi de set vots vagi a millorar la convivència a Catalunya”, i ha afegit que “va en contra de la convivència donar immunitat a aquells que van donar un cop d’estat, que des del despatx organitzaven la violència per a subvertir l’ordre constitucional i que avui continuen manejant diners públics i diuen que ho tornaran a fer”.

En aquest sentit, el president del partit taronja ha denunciat un intent per “cobrir amb mantell de silenci” el que van fer per a “desestabilitzar Catalunya en contra de la majoria de catalans i d’espanyols” i ha manifestat que “no cap el perdó contra els qui no han demanat perdó i continuen sent un perill per a la democràcia espanyola i europea”. Així mateix, ha preguntat al líder de l’oposició, Salvador Illa, si considera que Puigdemont hauria de tornar a la política catalana.

Finalment, en la setmana en què s’han conegut directrius de centres educatius perquè els professors es comuniquin per senyals abans d’utilitzar l’espanyol amb les famílies, Carrizosa ha anunciat que divendres que ve 2 de febrer celebraran un acte a les 19h en la Llibreria Byron amb Ana Losada, presidenta de l’Assemblea per una Escola Bilingüe, per a parlar de llengua en l’ensenyament. “Coneixerem les impressions de l’entitat després de la missió del Parlament Europeu que va visitar escoles catalanes per a constatar l’exclusió de l’espanyol de l’ensenyament català”. “AEB va ser la impulsora d’aquesta missió, que després de vehicular-se a través de Ciutadans i que va aconseguir donar veu a la reivindicació de milers de famílies”, ha expressat Carrizosa, qui ha avançat que en les pròximes setmanes es coneixeran les conclusions de l’informe realitzat.

Volver a ACTUALIDAD