Actualitat

Carrizosa (CS): “Nosaltres volem una educació trilingüe a Catalunya, aquella que els polítics independentistes tenen per als seus fills però que neguen per als fills dels altres”

by cscatalunya — 2 febrer 2024 @ 20:12
Comparte

- “Volen una Catalunya del segle XIX, no volen que aflori la Catalunya real, la del segle XXI, aquella que no es resigna al fet que vulnerin drets d'alumnes i famílies davant la passivitat de l'Estat”, ha assegurat Carrizosa.

Barcelona, divendres 2 de febrer de 2024. “Nosaltres volem una educació trilingüe a Catalunya, aquella que els polítics independentistes tenen per als seus fills però que neguen per als fills dels altres”. Així ho ha dit el president de Ciutadans (CS), Carlos Carrizosa, en una edició del cicle de conferències “Diálogos Ciudadanos” que ha celebrat a la llibreria Byron amb la Presidenta de Asamblea por una Escuela Bilingüe, Ana Losada. En aquest acte, al qual han assistit un centenar de persones i representants d’entitats com a S’ha Acabat o Espanya i Catalans, Carrizosa ha posat de manifest que “existeixen models que redunden millor en l’èxit dels alumnes que la immersió lingüística, però això no interessa als polítics independentistes, perquè ells no s’emparen en criteris pedagògics, es basen en criteris identitaris que imposen als altres però no als seus”.

El líder del partit de centre liberal ha denunciat la persecució a la llibertat i crítica duta a terme a Catalunya i ha assenyalat que aquesta és l’arrel totalitària del nacionalisme excloent. “Volen una Catalunya del segle XIX, no volen que aflori la Catalunya real, la del segle XXI, aquella que no es resigna al fet que vulnerin drets d’alumnes i famílies davant la passivitat de l’Estat”, ha assegurat Carrizosa.

En aquesta mateixa línia, CS ha denunciat que malgrat tenir empara judicial en el blindatge del bilingüisme, amb successives sentències, no es compti amb la protecció del poder executiu ni del legislatiu. “Ha hagut de venir Europa perquè aquí, els successius governs, han estat incapaços de defensar els drets lingüístics d’alumnes i famílies”, ha afirmat en relació amb la missió de la Unió Europea que va visitar Catalunya per a constatar l’exclusió del castellà en l’educació catalana. Carrizosa s’ha congratulat que per fi a Europa hagin vist el que ocorre a Catalunya “amb l’assenyalament als pares i alumnes, la pressió als jutges o dir fatxes als eurodiputats”. “S’han fet una idea molt total del que suposa demanar estudiar també en espanyol i com es posen en marxa tots els atacs per part de l’administració catalana”.

Per part seva, Losada ha afirmat que un dels motius pels quals s’ha constatat el fracàs escolar dels alumnes en els informes PISA és que a més de la meitat dels estudiants se’ls impedeix estudiar en la seva llengua materna. “Tenen una dificultat afegida respecte als qui sí que poden estudiar en la seva llengua materna. Aquesta situació s’agreuja i suposa una doble barrera per als alumnes amb necessitats especials”.

Finalment, tant Carrizosa com Losada han coincidit a assegurar que la millor manera perquè aquesta situació de discriminació acabi és que hi hagi un canvi polític a Catalunya i a Espanya. “Hem d’exigir els nostres drets, hem de pressionar i votar a aquells que proposin acabar amb aquesta vulneració de drets. Aquells que proposin una Catalunya de primera i una de segona no han de ser un partit digne de ser votats”. “Catalunya som tots”, han sentenciat.

Volver a ACTUALIDAD