Actualitat

PSC i VOX impedeixen que prosperi la comissió d’investigació impulsada per Ciutadans sobre les relacions de Puigdemont amb Putin

by cscatalunya — 6 febrer 2024 @ 12:49
Comparte

- Carrizosa ha denunciat que s'impedeixi als ciutadans conèixer la veritat amb un PSOE encegant la via judicial i un PSC fent el mateix en la via política

Parlament de Catalunya, dimarts 6 de febrer de 2024. El PSC i VOX han unit esforços en el Parlament de Catalunya per a impedir la creació d’una comissió d’investigació per a depurar responsabilitats polítiques pels contactes de Puigdemont amb l’entorn de Putin per a subvertir l’ordre constitucional a Catalunya i desestabilitzar a la Unió Europea. La iniciativa, que va ser registrada pel Grup Parlamentari de Ciutadans (CS), decau i s’impedeix la investigació en seu parlamentària dels fets. Així ho ha anunciat el president del partit de centre liberal, Carlos Carrizosa, en una roda de premsa realitzada amb la diputada Marina Bravo. “El Parlament romandrà d’esquena a aquestes informacions i, després del concurs de VOX i PSC, s’impedeix als catalans saber la veritat”, ha exposat Carrizosa. En aquest mateix sentit, el partit taronja ha denunciat que als moviments del PSOE per a “encegar la via judicial” amb la llei d’amnistia, modificacions de la Llei d’Enjudiciament Criminal i la pressió a fiscals se li suma ara l’acció de la seva filial, el PSC, per a donar impunitat política. “L’únic òrgan habilitat per a controlar a presidents de la Generalitat és el Parlament, però el PSC prefereix, amb la complaença de VOX, que Puigdemont no respongui en via política”, afirma Carrizosa.

“A la UE no segueixen els mateixos paràmetres lamentables i penosos que el Parlament, mentre aquí s’impedeix investigar el Parlament Europeu debat avui, a instàncies de Ciutadans, l’abast de la ingerència russa en la política europea”, ha emfatitzat. Cal recordar, en aquest mateix sentit, que CS Europa va demanar ahir a Metsola que inclogui a Puigdemont en la investigació de l’eurodiputada que va treballar com a espia russa durant més de 20 anys.

En un altre ordre de coses, Carrizosa ha fet públic el suport de CS a les reivindicacions dels agricultors, que aquests dies es reivindiquen a Catalunya, a la resta d’Espanya i a Europa. “Entenem les arrels del malestar dels agricultors, els qui han de bregar amb un excés de burocràcia o importacions amb desavantatge competitiu”, ha assegurat alhora que ha lamentat que la inoperància d’administracions i governs els aboquin a un conflicte que afecta a tots els ciutadans.

D’altra banda, la diputada Marina Bravo ha denunciat les polítiques curtterministes dutes a terme pel PSC i els partits independentistes en les últimes dècades i ha advocat per un govern que se centri en els ciutadans, compleixi els projectes i posi límit als problemes amb innovació, tecnologia i execució. “Si haguéssim obert un diar l’any 2008, amb Montilla, la notícia era la mateixa que l’any 2024 amb el President Aragonés. Les dues dessaladores anunciades són les mateixes i ja se sabia que s’havien de construir, però com va ploure es va guardar el projecte en un calaix”, ha denunciat Bravo en relació a les mesures anunciades pel Govern per a fer front a la sequera. “A CS insistim llavors i ho tornem a fer avui. Tots sabem quines infraestructures es necessiten. Nosaltres no hauríem inventat res, però ho hauríem executat”, ha sentenciat.

Volver a ACTUALIDAD