Actualitat

El PSC torna a alinear-se amb el separatisme i vota en contra d’una moció de CS per a garantir la ubicació de la Policia Nacional a Via Laietana

by cscatalunya — 8 febrer 2024 @ 17:46
Comparte

CS també ha demanat, sense èxit pel vot en contra dels socialistes, canviar la legislació per a posar límit a la reincidència i un pla de seguretat específic per a Barcelona.

Parlament de Catalunya, dijous 8 de febrer de 2024. El Partit Socialista s’ha alineat, un cop més, amb el separatisme per a votar en contra d’una moció de Ciutadans (CS) que demanava garantir la ubicació de la Prefectura Superior de Policia Nacional a Via Laietana. Ha estat el diputat de CS,Matías Alonso, qui ha defensat la proposta en el ple del Parlament de Catalunya, on ha demanat deixar de costat els posicionaments ‘suposadament memorialistes’. “Vostès el que amaguen és la intenció d’expulsar al Cos Nacional de Policia del seu emplaçament històric i operatiu”, els ha etzibat.

 

“La miopia del PSC continua alimentant l’estratègia del separatisme en el seu procés de continuar soscavant la Catalunya de tots”. En aquest sentit, Alonso ha fet una defensa fèrria de la tasca que exerceix el CNP, assegurant que “exerceix les seves competències i funcions amb els màxims estàndards democràtics. No es pot dir el mateix d’alguna de les forces polítiques que pretenen fer-los fora de la seva actual seu”.

 

En un altre ordre de coses, Alonso ha demanat, sense èxit pel vot en contra del PSC i el separatisme, reformar les lleis per a posar límit a la multireincidència. “Hem de posar límit a la multireincidència, que amb l’actual regulació queda impune”, ha demanat a la resta de grups. Per això, el partit taronja ha proposat la reforma de les lleis processals i penals en col·laboració activa amb l’àmbit administratiu i policial. “Volem impedir que els delinqüents multireincidents continuïn delinquint i, a més, aquells que són residents il·legals no ho puguin continuar fent en el territori nacional, en aquest cas en aplicació efectiva de la llei d’estrangeria”, ha assegurat.

 

La moció del partit de centre liberal també demanava respectar la distribució competencial en l’àmbit de la seguretat pública i assegurar la coordinació de la Policia Nacional i els Mossos. “La coordinació i la col·laboració és essencial per a garantir les millors condicions de seguretat en benefici del conjunt de la ciutadania”, assegura. Finalment, Alonso ha sol·licitat elaborar un pla de seguretat específic per a la ciutat de Barcelona, al qual s’ha oposat el PSC, partit de l’alcalde de la ciutat comtal.

Volver a ACTUALIDAD