Actualitat

CS denuncia que la presidència del Parlament altera les declaracions de la cambra per a fer activisme polític

by cscatalunya — 9 febrer 2024 @ 10:48
Comparte

Aquesta denúncia se suma a la presentada per CS aquesta setmana per tramitar una ILP per a declarar la independència de Catalunya

Parlament de Catalunya, divendres 9 de febrer de 2024. El Grup Parlamentari de Ciutadans (CS) ha presentat un escrit a la Mesa del Parlament per a denunciar que la presidència s’extralimita en les seves funcions fins al punt d’alterar declaracions de la cambra per a donar curs a l’activisme polític des de la seva posició de màxima autoritat. Ha estat la portaveu del partit de centre liberal, Anna Grau, qui ho ha fet públic. Aquesta ofensiva de CS es produeix després que dimecres passat, abans de llegir una declaració de la Junta de Portaveus condemnant la invasió russa d’Ucraïna, Ferran Pedret del PSC fes ús de la paraula per a donar suport a tres activistes socials que estan en vaga de fam per a demanar la suspensió del comerç d’armes amb Israel. Aquesta alteració de la declaració no sols no estava consensuada amb els altres grups parlamentaris, sinó que s’havien rebutjat expressament esmenes en aquest sentit.

 

“És del tot inadmissible que la Mesa del Parlament faci, motu proprio, declaracions polítiques que no han estat pactades en Junta de Portaveus”, ha declarat Grau, qui ha afegit que “a això ens tenien acostumats els separatistes, però ara se li suma el PSC”. El partit taronja considera que s’ha vist vulnerat l’article 39.1 del Reglament del Parlament en extralimitar-se els membres de la Mesa de les funcions de direcció del debat amb imparcialitat i sotmetiment a la legislació vigent que tenen encomanada, ”seguim en el dia de la marmota amb actituds que ens retornen al 2017”, ha sentenciat Grau.

 

Aquesta és la segona ofensiva de Ciutadans aquesta setmana contra la Mesa, després que el mateix dimecres presentessin un escrit denunciant la possibilitat que s’admeti a tràmit una Iniciativa Legislativa Popular per a declarar la independència. Aquesta ILP va ser registrada i ja té un número de tramitació i designació de representants. “Temem que la Mesa opti per situar-se, una vegada més, al marge de la legalitat, en el deixant de la condemna per sedició a Carme Forcadell per admetre a tràmit les lleis de desconnexió quan era presidenta del Parlament de Catalunya”, va declarar el president del partit, Carlos Carrizosa, sobre aquest tema. De confirmar-se aquesta admissió a tràmit, Ciutadans ja ha avançat que prendrà mesures perquè Erra respongui política i judicialment, amb la presentació d’una reconsideració d’aquesta admissió, un recurs d’empara al Tribunal Constitucional i l’exploració de la via penal per prevaricació i desobediència.

Volver a ACTUALIDAD