Actualitat

CS acusa el Govern de no governar per a tots els catalans: “Gasten milionades en ambaixades, propaganda i TV3 i deixen a sis milions de persones sense aigua”

by cscatalunya — 20 febrer 2024 @ 18:09
Comparte

El líder Ciutadans ha acusat l'executiu català de no desenvolupar les obres que els catalans necessitaven perquè no eren rentables electoralment

Parlament de Catalunya, dimarts 20 de febrer de 2024. “Gasten milionades en ambaixades, propaganda i TV3 i deixen a sis milions de persones sense aigua”. Així li ho ha dit el president de Ciutadans (CS), Carlos Carrizosa, a Aragonés en el ple específic sobre canvi climàtic i sequera. El partit de taronja ha estat molt combatiu amb la falta de projecte dels successius governs, als quals ha acusat de no tenir rumb ni iniciativa política. “L’any 2008, quan una sequera assolava Catalunya, van planificar i van anunciar moltes obres, però quan va ploure es van guardar tots els projectes en un calaix”, ha afirmat Carrizosa.

 

El líder de Ciutadans ha acusat l’executiu català de no desenvolupar les obres que els catalans necessitaven perquè no eren rendibles electoralment. “Montilla va afirmar, sense cap vergonya, que estava encantat de desistir en les obres si plovia”, li ha etzibat a Illa, “avui ho entenem, perquè vostès per vots fan el que sigui, per responsabilitat no”.

 

Ciutadans ha lamentat que els qui s’ofereixen ara com la solució siguin part d’un problema que s’arrossega des de Montilla, passant per governs convergents i l’actual govern d’Esquerra. “La ciutadania es mereix uns governants responsables. Si la solució depèn dels qui han governat les últimes dècades, tot seguirà igual”, ha assenyalat.

 

Per part seva, la diputada de CS, Marina Bravo, ha afirmat trobar-se davant un “Govern del postureo identitari i supremacista”, al qual ha acusat de falta d’estratègia i de rumb, la qual cosa per a Ciutadans demostra una clara “paràlisi”. “Catalunya podria haver estat pionera en fer front al canvi climàtic. Si tinguéssim governs responsables, seríem líders en la indústria”, ha afirmat Bravo.

 

“Ni Montilla ni els que van venir darrere han actuat. En més d’una dècada només han construït un aerogenerador”, ha denunciat la diputada. En aquest mateix sentit, des de Ciutadans s’han assenyalat les contradiccions del Govern, que “vol vols a Tòquio però no volen ampliar l’aeroport, volen acabar amb la nuclear sense invertir en renovables”.

 

Finalment, Bravo ha afirmat sobre l’emergència per sequera que “ningú té la culpa que no plogui, però no és cert que ningú no tingui la culpa de la situació en la qual ens trobem avui”.

Volver a ACTUALIDAD