Actualitat

CS denunciarà la Mesa del Parlament per prevaricació i desobediència

by cscatalunya — 20 febrer 2024 @ 12:07
Comparte

“Els mecanismes judicials que ens emparaven l’any 2017 per a fer front als qui no creuen en les institucions, l'Estatut i la Constitució espanyola estan desactivats avui per culpa del PSOE”, afirma Carrizosa

Parlament de Catalunya, dimarts 20 de febrer de 2024. Ciutadans (CS) denunciarà a la Mesa del Parlament per prevaricació i desobediència per admetre a tràmit una Iniciativa Legislativa Popular (ILP) per a declarar la independència de Catalunya. Així ho ha fet públic el president del partit de centre liberal, Carlos Carrizosa, qui ha avisat que la seva formació presentarà en les pròximes hores un escrit de reconsideració davant la Mesa i que, en cas que persisteixi l’admissió a tràmit, acudirà en empara al Tribunal Constitucional i a la jurisdicció penal per desobediència i prevaricació. Aquest moviment de CS es produeix en considerar que el Fiscal General no actuarà d’ofici per a impedir “aquests atemptats a la democràcia”

“Avui obrim un nou capítol negre, al qual el separatisme ens té acostumat amb el beneplàcit del PSOE i el silenci del PSC”, ha iniciat la seva roda de premsa Carrizosa. “La Mesa del Parlament, amb el vot favorable de Junts, soci prioritari de Sánchez, ha admès a tràmit una Iniciativa Legislativa Popular per a declarar la independència de Catalunya”, ha exposat. Davant el que el partit qualifica de “atropellament jurídic”, CS ha anunciat que “com ja vam fer al 2017, emprendrem totes les accions legals per a parar un nou cop i perquè els seus executors responguin penalment”.

Ciutadans considera que no sols es torna al 2017, si no que la situació és més greu avuiperquè “la societat catalana continua patint les conseqüències del cop amb la fugida d’empreses, la divisió social i la inseguretat jurídica”. “Els mecanismes judicials que ens emparaven l’any 2017 per a fer front als qui no creuen en les institucions, l’Estatut i la Constitució estan desactivats avui per culpa del PSOE”, assegura Carrizosa, qui ha posat d’exemple la despenalització de la sedició i la malversació impulsada per Sánchez.

“El relat del PSOE i la seva filial, el PSC, no se sustenta. Els indults no han servit per a millorar la convivència i l’amnistia permet que tornin a tramitar-se lleis flagrantment il·legals”, adverteixen des del partit taronja. “Avui estem més desprotegits i indefensos davant un nou repte a la democràcia perpetrat pel separatisme amb la complicitat del PSC”. Carrizosa ha assenyalat a Illa i a Sánchez, assegurant que el separatisme segueix fora del marc constitucional desobeint la jurisprudència del Tribunal Constitucional. “Puigdemont ja haurà despenjat el telèfon i parlat amb Moncloa perquè aquest nou envit entri en la futura llei d’amnistia”.

Finalment, el líder de Ciutadans ha recordat el precedent de Forcadell al 2017 quan la fiscalia es va querellar contra la presidenta del Parlament per permetre, amb els seus vots favorables, que la Mesa del Parlament admetés a tràmit dues propostes de Junts pel Sí i la CUP que instaven a convocar un referèndum. “No havíem tingut una tramitació tan flagrantment il·legal des de l’any 2017 i ha estat quan el Govern de Sánchez ha donat impunitat al separatisme quan es repeteixen atemptats contra la convivència entre tots els catalans”, ha sentenciat.

Volver a ACTUALIDAD