Actualitat

CS despulla les ocurrències del Govern, pretenen enviar mossos als JJOO de França mentre la inseguretat està desbocada a Catalunya

by cscatalunya — 21 febrer 2024 @ 10:29
Comparte

Noemí de la Calle ha denunciat els temps d'espera per a les avaluacions de discapacitat i dependència.

Parlament de Catalunya, dimecres 21 de febrer de 2024. “Abstinguin-se de fer el ridícul per Europa, que per a això ja tenim al senyor Puigdemont”, li ha demanat el president de Ciutadans (CS), Carlos Carrizosa, a Aragonés després de conèixer-se l’oferiment al Ministre de l’Interior Francès perquè els mossos ajudin en la seguretat dels Jocs Olímpics que se celebraran aquest estiu a París. “Nosaltres sabem la il·lusió que els fa relacionar-se en l’exterior com si fossin un petit gran país mil·lenari”, li ha etzibat al President.

 

Carrizosa ha criticat que al mateix temps que s’oferien als francesos per a enviar mossos a França els estaven robant 400 metres de cable que van paralitzar els trens entre Parets i Les Franqueses. “Sense anar més lluny, mentre vostè arribava avui al Parlament amb cotxe oficial, milers de catalans arribaven tard als seus treballs per un altre robatori de coure entre Sabadell i Montcada”.

 

Ciutadans considera que, a Catalunya, precisament, no es va sobrat en efectius per a cobrir la seguretat. “Posi a aquests mossos que creu que li sobren per a França a patrullar perquè no robin cable a Renfe, posi més patrulles en el territori, o a Barcelona, on ha pujat la delinqüència, posi’ls a investigar agressions sexuals, robatoris de rellotges, robatoris de bosses, agressions en el metre, furts, baralles amb matxet, okupes”, li ha demanat a Aragonés.

 

Carrizosa ha assegurat que “potser haurien de plantejar-se demanar ajuda vostès, a la Policia Nacional i a la Guàrdia Civil per a fer front a la Copa Amèrica de Vela”. “Però escolti, si em diu que està tot cobert, posi als caps dels mossos a viatjar i a veure la Torre Eiffel i el Museu del Louvre. Segur que tornaran amb l’ego pels núvols”, ha sentenciat.

 

Per part seva, la diputada del partit taronja, Noemí de la Calle, ha preguntat per les mesures que pensa implementar el Govern per a reduir significativament els temps d’espera de més d’un any i mig en les avaluacions de discapacitat i dependència. “A Catalunya hi ha ciutadans que es veuen obligats a esperar més d’un any i mig en l’avaluació del percentatge de discapacitat i del grau de dependència”, ha denunciat de la Calle.

 

Ciutadans creu que aquest retard no és només una xifra, sinó que és el reflex del patiment, oportunitats perdudes i drets denegats a milers de famílies. “De què serveix la detecció precoç quan el sistema dissenyat per a protegir aquests ciutadans falla ja en la primera baula que és la valoració?”, ha preguntat la diputada.

 

Per tot això, de la Calle ha demanat que no es miri cap a un altre costat i que es posin els recursos suficients perquè les avaluacions de la discapacitat i dependència es realitzin en un temps raonable. “De res serveix la detecció precoç quan el sistema dissenyat per a protegir aquests ciutadans falla ja en la primera baula que és la valoració”, ha sentenciat.

Volver a ACTUALIDAD