Actualitat

Carrizosa (CS): “Estem davant uns pressupostos continuistes, tardans, tramposos i que deixen nu al PSC davant de tots els catalans”

by cscatalunya — 29 febrer 2024 @ 11:24
Comparte

Ha exposat també la falta de rumb del principal partit de l'oposició que dona suport a aquests pressupostos a canvi de res a Catalunya i de tot a Madrid, en referència al suport brindat per ERC a Sánchez

Parlament de Catalunya, dijous 29 de febrer de 2024. “Estem davant uns pressupostos continuistes, tardans, tramposos políticament i que deixen nu al Partit Socialista davant de tots els catalans”. Així ho ha dit el president de Ciutadans (CS), Carlos Carrizosa, en el debat sobre pressupostos de la Generalitat de Catalunya per al 2024 celebrat avui en la Comissió d’Afers Institucionals. Carrizosa ha estat molt dur amb el PSC i ha acusat a Illa d’haver-se convertit en “el salvador del procés” en aprovar al govern uns pressupostos que “no afavoreixen la convivència, sinó que afavoreixen al separatisme”. Des de CS es considera que els partits independentistes se surten amb la seva “a costa de tots els catalans”.

 

El president del partit taronja ha assegurat en la comissió que el suport del PSC als pressupostos és la contrapartida pagada a canvi d’haver fet president a Sánchez. “Vostès aproven els pressupostos per res a Catalunya i per tot a Madrid, una prova més del sucursalisme del PSC i de la seva falta de rumb com a principal partit de l’oposició”, ha afirmat.

 

Ciutadans ha denunciat també els tempos utilitzats per a presentar aquests pressupostos i ha acusat el Govern i PSC de “jugar amb l’oportunitat política, menystenint al Parlament i tramitant-los tard i malament, amb pocs números i molts eslògans”. “Els pressupostos arriben just per a desviar l’atenció sobre els casos de corrupció en el PSOE”, ha apuntat Carrizosa, qui ha recordat a Illa que encara estan esperant explicacions sobre la seva gestió al capdavant del Ministeri de Sanitat.

 

Pel que fa al contingut concret dels pressupostos, Carrizosa ha criticat que els catalans són els qui paguen més impostos de tota Espanya i ha apuntat a la despesa supèrflua com a principal motiu. “El PSC ha validat el desplegament de les ambaixades secessionistes i ha validat l’embull d’entitats que depenen de la Generalitat, els seus ‘chiringuitos’”, ha exposat. “Hem de llevar aquest greix de l’administració enfront del múscul que són els sanitaris, policies i altres servidors públics que veuen menyscabades les seves partides pressupostàries per continuar mantenint els ‘chiringuitos’, que creixen un 11%”.

 

El partit de centre liberal ha acusat el PSC d’apuntalar les polítiques del separatisme, que en paraules de Carrizosa “continua usant el català com coartada per a regar terminals oficioses del Govern amb enginyeria social”. En aquest sentit, ha afirmat que es continua ‘regant’ a Plataforma per la Llengua i ha exposat la contradicció que suposa sufragar amb 1.347 milions als mitjans públics fins a 2027 i, en canvi, destinar 1.000 milions fins a 2030 a solucionar la sequera més greu que ha patit Catalunya en tota la seva història.

Volver a ACTUALIDAD