Actualitat

Ciutadans sobre el pressupost de Salut: “inverteixin menys en els seus plans separatistes i millorin l’atenció als ciutadans”

by cscatalunya — 1 març 2024 @ 15:26
Comparte

Grau ha acusat el PSC i Esquerra de mentir i ha afirmat que “no és veritat que les úniques opcions siguin prorrogar els pressupostos o aprovar aquests”

Parlament de Catalunya, divendres 1 de març de 2024. El Grup Parlamentari de Ciutadans (CS) ha demanat avui en la Comissió de Sanitat que el Govern “inverteixi menys en els seus plans separatistes i millorin l’atenció als ciutadans”. Ha estat el seu portaveu, Anna Grau, qui l’ha sol·licitat després de desgranar el que per al partit taronja és un govern feble, ineficaç i que gestiona malament.

 

Grau ha acusat el PSC i Esquerra de mentir: “no és veritat que les úniques opcions siguin prorrogar els pressupostos o aprovar aquests, hi ha una tercera via que passa per la convocatòria d’eleccions”, ha assegurat. CS considera que “aquests pèssims pressupostos intenten camuflar la seva por d’anar a eleccions”.

 

En aquest sentit, el partit de centre liberal creu que s’ha arribat a un punt inestable i immoral de la política catalana, ha acusat el partit socialista i al Govern de “passar-se la pilota” amb l’aprovació d’uns “pressupostos dolents amb polítiques dolentes” que amaguen la seva por d’anar a eleccions. “Els qui els aproven els pressupostos reconeixen que aquests deixen molt a desitjar”, ha afirmat el seu portaveu en relació a la posició del PSC amb el text legislatiu presentat pels independentistes.

 

“La causa dels seus mals són vostès mateixos, uns grans impostos comporten una gran responsabilitat, gestionin-los com cal i deixin de prendre el pèl als ciutadans”, ha sol·licitat Grau. “Hi haurà Hard Rock o no hi haurà Hard Rock?”, ha preguntat. “Siguin clars, això interessa als comuns, al nostre grup i a tots els ciutadans”.

 

Grau ha demanat al Conseller Balcells que “deixi de fer jocs de mans comptables” i que “dediqui més recursos a atenció primària”, que hauria de tenir partides pressupostàries lligades al PIB. En aquest mateix sentit, des del partit de centre liberal es lamenta que no s’esmenti els malalts de l’ELA, una causa que el partit ha abanderat sempre i que va fer visible en el Congrés dels Diputats amb la presentació de la Llei ELA, que segueix bloquejada. Per a il·lustrar-ho ha llegit un missatge enviat per Yolanda Delgado, dona d’un malalt d’ELA, qui ha assegurat en paraules reproduïdes per Grau que Balcells els deixa abandonats: “Gràcies per deixar a les persones més vulnerables a l’estacada, m’agradaria tenir-li davant, sabria llavors el que sento i m’asseguro que el seu cor, si és que el té, s’estremiria”.

 

 

Finalment, la portaveu de CS ha criticat la “constant improvisació del Govern” i ha arribat a assegurar que “sembla que faci els pressupostos de sanitat el comptable d’Al Capone”. “Caminen cap a la destrucció del sistema sanitari”, ha acusat a Balcells, i li ha recomanat que “inverteixin menys en despatxos, sobresous, adoctrinament i ideologia i millorin l’assistència i l’atenció al ciutadà”. “Es carreguen la pública i les col·laboracions públic-privades”, ha sentenciat.

Volver a ACTUALIDAD