Actualitat

Ciutadans acusa el PSC de ‘avalar’ la despesa dels separatistes ‘en ambaixades fictícies’: “Amb vostès gasten més que en l’època daurada de la sociovergencia”

by cscatalunya — 4 març 2024 @ 16:55
Comparte

Matías Alonso denuncia un enorme ‘malbaratament de recursos’: “Deixen d'invertir en sanitat, educació, serveis socials o a lluitar contra la sequera”

Parlament de Catalunya, dilluns 4 de març de 2024. El Grup Parlamentari de Ciutadans (CS) ha denunciat avui en la Comissió d’Acció Exterior que els pressupostos de la Generalitat “blinden la despesa en ambaixades fictícies en l’exterior”. Ha estat el diputat del partit taronja, Matías Alonso, qui ha assenyalat que “el PSC està avalant la despesa en propaganda separatista en l’exterior” i ha assenyalat que aquesta partida tindrà més força “que en l’època daurada de la sociovergencia”. 

“Vostès estan destinant 102 milions d’euros en acció exterior, un malbaratament de recursos que deixen d’invertir en sanitat, educació, serveis socials o a lluitar contra la sequera”, ha criticat Alonso. En aquest sentit, es considera des de CS que no és necessari alimentar una ‘megaestructura’ que ‘usurpi’ competències exclusives del govern d’Espanya.

Alonso ha assegurat que els pressupostos han nascut “fruit d’un matrimoni de conveniència entre els socialistes i Esquerra, amb els comuns com a convidats” i ha deixat entreveure que s’han usat els tempos per a ocultar les derivades del cas Koldo, que poden repercutir a Salvador Illa. “Impulsen ara els pressupostos com a cortina de fum al cas Koldo i les seves derivades i segueixen sense exercir oposició, perquè no és el mateix ser ‘cap de l’oposició’ que ser ‘cap oposició’”

Finalment, Ciutadans ha advocat per “deixar de consolidar a una casta d’intocables i començar a escriure en primera persona un nou llibre que tingui el benestar dels ciutadans en el centre de la política pública”.

Volver a ACTUALIDAD