Actualitat

CS registra la compareixença del líder del PSC en el Parlament perquè doni explicacions sobre la seva gestió al capdavant de Sanitat

by cscatalunya — 5 març 2024 @ 13:11
Comparte

Aquest moviment es produeix després de la negativa d’Illa a donar explicacions públiques i ignorar la recomanació de sol·licitar una auditoria externa per la seva gestió al capdavant del Ministeri

Parlament de Catalunya, dimarts 5 de març de 2024. El Grup Parlamentari de Ciutadans (CS) ha registrat una sol·licitud de compareixença de Salvador Illa perquè rendeixi comptes arran de l’escàndol de corrupció en la compra de mascaretes que està assenyalant a la cúpula del PSOE. Aquest escrit, que s’ha presentat avui davant la taula de la Comissió d’Assumptes Institucionals (CAI), pretén dirimir responsabilitats polítiquesde qui va ser Ministre de Sanitat i que en l’actualitat és cap de l’oposició en el Parlament de Catalunya. L’anunci d’aquest moviment l’ha fet públic la portaveu de CS, Anna Grau, després de la negativa d’Illa a donar les explicacions sol·licitades per la formació i després de no haver requerit una auditoria externa de la gestió al capdavant del Ministeri, com li havia demanat Ciutadans.

 

“Lamentem que el cap de l’oposició porti dies donant la callada per resposta a les nostres invitacions perquè doni respostes al que va passar en la pandèmia”, ha exposat Grau, “el cas Koldo contamina a la cúpula del PSOE i els espanyols han de conèixer la veritat”. En aquest sentit, des del partit de centre liberal s’apunta a l’adjudicació de contractes a empreses suposadament afavorides per Illa, al pagament per avançat de mascaretes que no tenien garanties i a l’encàrrec de ‘guants fantasma’ per 5 milions d’euros.

 

Ciutadans ha posat en dubte la capacitat d’Illa per a fiscalitzar possibles irregularitats del Govern “quan no tenen ni la seva pròpia casa ordenada, o com a mínim no volen explicar-ho”. Grau ha apuntat a una “amnistia mútua” com un pacte d’opacitat per a “no treure’s els uns draps bruts dels altres. Això no se’ns oblidarà, ni a nosaltres ni als ciutadans”, ha assegurat.

 

Pel que fa a pressupostos, Grau ha assenyalat que “el PSC és el major baluard perquè s’aprovin els pressupostos” i ha mostrat la seva convicció al suport dels Comuns, “malgrat que amenaçen amb una esmena a la totalitat pel Hard Rock”.

 

Ciutadans ha contrastat la seva oposició real enfront dels altres assegurant que presentaran una esmena a la totalitat. “Nosaltres no ho fem per postureig ni per tibar la corda, ho fem per convicció, aquesta que no ha mostrat mai el PSC, que prometia l’ampliació de l’aeroport, el Hard Rock i la B40, i no han aconseguit ni aconseguiran”. Grau ha lamentat “l’intercanvi de cromos” que duu a terme el PSC, amb l’aprovació de pressupostos i l’amnistia a canvi de la investidura de Sánchez, “nosaltres dibuixem una alternativa”, ha recalcat.

 

Finalment, Grau ha assegurat que la llei d’amnistia que es debatrà, previsiblement, aquest dijous en el congrés suposa “un monument a la corrupció política”.“Amnistiaran a delinqüents per set vots, amnistiaran delictes de terrorisme com si fos això el Far West”, ha sentenciat.

Volver a ACTUALIDAD