Actualitat

Marina Bravo (CS) al Govern: “No es pot defensar amb una mà que no hi hagi competència deslleial i després amb l’altra posar impostos que només paguen els pagesos de Catalunya”

by cscatalunya — 5 març 2024 @ 18:16
Comparte

“Tot el que proposa CS es pot fer des del Govern, no valen excuses”, ha assegurat Bravo

Parlament de Catalunya, dimarts 5 de març de 2024. “No es pot defensar amb una mà que no hi hagi competència deslleial i després amb l’altra posar impostos, com el d’emissions de diòxid de carboni, que només paguen els pagesos de Catalunya”. Així ho ha dit la diputada de Ciutadans (CS), Marina Bravo, en el ple monogràfic sobre pagesia que s’ha celebrat aquest dimarts al Parlament de Catalunya. El partit de centre liberal ha estat molt dur amb l’immobilisme mostrat pels successius governs de la Generalitat i els ha acusat de tapar els seus problemes a base de mentides i desinformació. “Aquest Govern sap molt de tirar les culpes a uns altres. Perquè això que fa aquest Govern tirant les culpes a Madrid, també ho fan alguns que, en nom de l’ecologisme, tiren les culpes de tot al camp”.

 

Bravo ha emfatitzat que “sense pagesia no hi ha menjar” i ha demanat a la resta de grups posar en valor la tasca que desenvolupen. “Avui Catalunya compta amb una agricultura més diversificada, innovadora i competitiva que mai”, ha afirmat la diputada, “però els desafiaments i les dificultats que enfronten el sector agrícola i el ramader són també majúsculs”.

 

En aquest sentit, CS ha volgut posar el focus en els costos que amenacen la viabilitat de les explotacions, així com l’inexplicable de la burocràcia i la paperassa. “A més de tenir la pressió de treballar amb uns marges cada cop més petits, la pagesia s’enfronta de manera creixent a un embull de regulacions, permisos i procediments que dificulten la seva tasca diària i limiten la seva capacitat per a centrar-se en la seva producció”, ha denunciat. Bravo ha posat l’exemple en l’odissea que suposa l’obtenció de llicències per a noves explotacions fins a la sol·licitud d’ajudes i subvencions, “cada pas està ple d’obstacles burocràtics que consumeixen temps i recursos valuosos”, ha recalcat.

 

Aquesta situació, per a CS, és més dramàtica a Catalunya, on a tots aquests problemes se li suma la sequera més dura i llarga des que tenim registres.

 

Per tot això, des del partit taronja s’han avançat algunes de les propostes que presentaran aquest dijous perquè siguin sotmeses a debat. Entre aquests acords destaca l’assessorament per a la modernització d’equips, els programes integrals de formació, la racionalització dels procediments d’inspecció i control o la reducció d’impostos i burocràcia. “Tot això ho proposarem, es pot fer des del Govern, i pot ajudar a alleujar la situació, o almenys a eliminar traves innecessàries a un camp que, com ells mateixos han explicat, no pot seguir així”, ha sentenciat.

Volver a ACTUALIDAD