Actualitat

Ciutadans denuncia els intents del separatisme per boicotejar l’informe de la missió europea sobre la llengua: “Els dona pànic que la UE ens doni la raó”

by cscatalunya — 6 març 2024 @ 16:57
Comparte

Grau ha acusat a Toni Comín d'estar ‘tirant’ d'agenda i de contactes “perquè alguns eurodiputats amiguets demanin suprimir de l'informe la denúncia de l'incompliment de les sentències judicials”

Parlament de Catalunya, dimecres 6 de març de 2024. Ciutadans (CS) ha denunciat en el dia d’avui els intents del separatisme per boicotejar l’informe de la missió europea sobre la llengua. Això s’ha produït en la presentació d’una moció presentada per la seva portaveu, Anna Grau, en el que s’ha viscut com una prèvia del que pot ocórrer el pròxim 19 de març en el si de la comissió europea amb l’aprovació de l’informe definitiu. “A vostès els produeix pànic que la Unió Europea ens doni la raó, per això han presentat fins a 400 esmenes per a intentar donar la volta com un mitjó a l’informe de la comissió”, ha alertat.

 

Grau ha acusat a Toni Comín d’estar ‘tirant’ d’agenda i de contactes “perquè alguns eurodiputats amiguets demanin suprimir de l’informe la denúncia de l’incompliment de les sentències judicials per a impartir almenys un 25% d’espanyol a les aules catalanes”.

 

Ciutadans ha assenyalat que la gent que ha vingut a Catalunya pensant que podrien parlar i viure en la llengua dels seus pares en la pràctica s’han trobat el mateix que es va trobar la missió europea: “la presència del castellà residual en l’educació, el no respecte als drets lingüístics, el desacatament a sentències judicials i l’assenyalament”.

 

La portaveu del partit taronja ha fet un al·legat en favor d’una Catalunya de tots: “no hi ha catalans de primera i de segona, no hi ha colons ni nyordos, tots som catalans i defensem totes les llengües pròpies de Catalunya”. “Els tribunals i la Unió Europea ens donen la raó,” ha declarat.

 

“Vostès volen que no s’atreveixin a dir que cal desmantellar la immersió a Catalunya”, ha assegurat Grau, “segur que si aquestes pressions els fallen declararan al Parlament Europeu en bloc institució non grata i búnquer del fatxerio”, ha sentenciat.

Volver a ACTUALIDAD