Actualitat

CS centra el debat d’agricultura en reduir la burocràcia, posar límit a la competència deslleial i reduir la pressió de les regulacions mediambientals

by cscatalunya — 7 març 2024 @ 17:12
Comparte

Alonso ha fet un al·legat en favor del sector primari i ha lamentat que aquest ple monogràfic arribi tard

Parlament de Catalunya, dimecres 6 de març de 2024. El Grup Parlamentari de Ciutadans (CS) ha defensat avui en el ple monogràfic sobre pagesia i agricultura la necessitat d’apostar per una reducció dràstica de la burocràcia, posar fi a la competència deslleial o reduir la pressió que imposen les polítiques mediambientals. Ha estat el diputat del partit taronja, Matías Alonso, qui ha defensat la posició del partit de centre liberal.

 

“Els agricultors i ramaders no ens demanen molt, permetem entre tots que puguin guanyar-se la vida amb el seu treball”, ha iniciat Alonso la seva intervenció, “senyors del Govern, deixin de posar bastons a les rodes”, ha prosseguit. Alonso ha fet un al·legat en favor del sector primari i ha lamentat que aquest ple monogràfic arribi tard.

 

Alonso ha realitzat una anàlisi de la situació actual, que està marcada per “l’increment de costos de producció, un excés de burocràcia i la pressió de les regulacions mediambientals”. Sobre aquest últim punt, CS ha lamentat que es culpabilitzi al sector agrari i ramader del suposat impacte mediambiental negatiu de les seves explotacions. “És més còmode per a alguns grups desfer-se de les seves culpes i carregar-les a l’esquena de ramaders o agricultors”, ha assegurat Alonso.

 

CS ha posat el focus també en la competència deslleial, assegurant que “en un context de globalització, sovint, no hi ha les mateixes exigències a tercers països, la qual cosa deriva en un clar cas de competència deslleial que sovint es permet en l’àmbit de la Unió Europea”. “A tots aquests fets se li suma un factor agreujant a Catalunya, amb la major sequera mai registrada, la qual cosa posa en risc la competitivitat i viabilitat de les explotacions agropecuàries catalanes.

 

Per tot això, Ciutadans ha presentat una bateria de 25 propostes. “Necessiten respecte i reconeixement, és el moment de començar a portar les solucions que el sector primari necessita”, ha sentenciat.

Volver a ACTUALIDAD