Actualitat

CS demana empara al TC per a evitar una nova DUI el dia després que Puigdemont afirmi que el següent pas és l’autodeterminació

by cscatalunya — 8 març 2024 @ 14:13
Comparte

En un comunicat en xarxes socials, Ciutadans ha afirmat que “després de l'infame pacte d'impunitat, tornarem a frenar la nova DUI”, i afegeix que no els tremolarà el pols.

Barcelona, divendres 8 de març de 2024. El Grup Parlamentari de Ciutadans (CS) ha anunciat en el dia d’avui la interposició d’un recurs d’empara davant el Tribunal Constitucional per a evitar una nova Declaració d’Independència per part del Parlament. En el text remès al TC CS demana empara contra l’acord de la Mesa del Parlament de Catalunya de 20 de febrer de 2024 pel qual s’admet a tràmit la Iniciativa Legislativa Popular “Llei de Declaració de la Independència de Catalunya” presentada pel partit polític Solidaritat Catalana. Aquest anunci es produeix un dia després que es tramiti la llei d’amnistia en el Congrés dels Diputats i que Puigdemont anunciés que el següent pas és la ‘autodeterminació’.

 

Aquest moviment de Ciutadans es produeix després que la Mesa no acceptés la seva reconsideració i de presentar, la setmana passada, un escrit davant la Fiscalia per prevaricació, malversació de cabals públics i desobediència.

 

En un comunicat en xarxes socials, Ciutadans ha afirmat que “després de l’infame pacte d’impunitat, tornarem a frenar la nova DUI”, i afegeix que no els tremolarà el pols.

 

Per part seva, ahir el president de CS, Carlos Carrizosa, va assegurar que “els mateixos partits que signen l’amnistia tornaran a actuar, ara amb altres facilitats al no ser aplicables la sedició, la malversació, l’alta traïció i els actes violents susceptibles de ser qualificats com a terrorisme”.

Volver a ACTUALIDAD