Actualitat

Sierra: “Des de Cs continuarem treballant perquè a l’escola catalana s’ensenyi a pensar i no què pensar”

by cscatalunya — 19 desembre 2018 @ 13:13
Comparte

 

  • La portaveu a Ensenyament de Cs aposta per “un model d’èxit de veritat” per a l’educació a Catalunya en comptes d’encapçalar “el rànquing en barracons

Parlament de Catalunya, dimarts 18 de desembre de 2018. “Des Cs continuarem treballant perquè a l’escola catalana s’ensenyi a pensar i no què pensar“. Així ho ha dit la portaveu a Ensenyament de Ciutadans (Cs) al Parlament, Sonia Sierra, en denunciar els casos d’”adoctrinament” registrats en diferents centres escolars de Catalunya davant el conseller d’Ensenyament, Josep Bargalló. La portaveu ha denunciat la por que tenen les famílies que fan alguna crítica al sistema educatiu català perquè si ho fan “són assenyalades i assetjades“. “No ens callaran” ha afirmat i ho ha exemplificat, entre diferents casos d’assetjament, amb les amenaces de mort rebudes per un grup d’alumnes de la Universitat Autònoma de Barcelona per netejar pintades que fomentaven l’odi a les parets del campus.

Sierra ha apostat perquè s’implementi “un model d’èxit de veritat” perquè l’escola catalana “ocupi els primers llocs en els rànquings internacionals com ja fan altres comunitats autònomes“, ja que, segons la diputada, “l’únic rànquing” que encapçala Catalunya “és en nombre de barracons“. També ha demanat que els centres escolars “estiguin lliures de símbols partidistes“, donades les imatges d’algunes escoles amb llaços grocs o alguns patis de col·legis anomenats com ‘1 d’octubre’ i ha exigit llibres de text imparcials.

Als manuals catalans es parla de la corona catalanoaragonesa, que mai va existir, o s’equipara Catalunya amb França o Alemanya, quan es tracta d’una comunitat autònoma“, ha denunciat la portaveu taronja. Ha afirmat que “fomentar el debat a les aules” no significa “inventar-se la geografia i la història o llançar consignes polítiques“. “Demanem una cosa revolucionària“, ha ironitzat Sierra, “que els centres estiguin lliures de símbols partidistes i no s’humiliï als alumnes“.

Volver a ACTUALIDAD