Actualitat

Carrizosa: “Sánchez té l’obligació de garantir unes eleccions lliures i democràtiques sense les intromissions polítiques de Torra i Colau”

by cscatalunya — 4 març 2019 @ 13:09
Comparte

Cs demana a la Generalitat i a l'Ajuntament de Barcelona, a través d'un escrit, que retirin els símbols partidistes en tots els seus edificis perquè "imposen la seva ideologia"

Barcelona, dilluns 4 de març de 2019. “Sánchez té l’obligació de garantir unes eleccions lliures i democràtiques sense les intromissions polítiques de Torra i Colau”. Així ho ha dit el portaveu de Ciutadans (Cs) a Catalunya, Carlos Carrizosa, després que Pedro Sánchez hagi signat el decret de convocatòria d’eleccions generals pel pròxim 28 d’abril i en referència als símbols partidistes que s’exhibeixen als edificis dependents de la Generalitat i l’Ajuntament de Barcelona.

En declaracions als mitjans de comunicació a la Plaça Sant Jaume de Barcelona, Carrizosa ha afirmat que “encara que Torra i Colau siguin els socis de Sánchez, això no els hi dóna dret a atropellar els drets dels qui no estan d’acord amb els símbols que s’exhibeixen”, i ha recordat que “les institucions de la Generalitat i l’ajuntament són de tots els catalans”.

Per això, des de Cs han demanat a Torra i a Colau a través d’un escrit que retirin els símbols partidistes en tots els seus edificis perquè “imposen la seva ideologia”. “No sé què pensarien en qualsevol altra democràcia si les institucions públiques prenen partit amb lemes o idees que defensen candidatures que concorren a les eleccions”, ha exposat Carrizosa, i ha recordat que, ja a les anteriors eleccions, “la junta electoral va donar la raó a Cs i va dir que era il·legal mostrar pancartes, llaços o estelades en edificis públics perquè són símbols partidistes”. “Per molt que els CDR’s diguin que els carrers són seus, són de tots, i les institucions també”, ha sentenciat.

El portaveu de Cs ha avançat que, si no responen a la seva petició, elevaran la queixa a la Junta Electoral. També ha lamentat que hagi de ser Cs qui reclami aquesta qüestió quan hauria de ser el Govern d’Espanya, que és “qui controla la legalitat i el compliment de la Constitució a tot el territori espanyol”.

Volver a ACTUALIDAD