Actualitat

Carrizosa: “Els catalans mereixen i necessiten certeses i el Govern actua llançant globus sonda sense cap tipus de serietat”

by cscatalunya — 27 octubre 2020 @ 13:53
Comparte

El cap de l'oposició lamenta que la majoria separatista de la Mesa del Parlament hagi posposat decidir sobre la compareixença sol·licitada per Cs d’Aragonès, Vergés i Tremosa perquè expliquin la gestió de la pandèmia

Parlament de Catalunya, dimarts 27 d’octubre de 2020. “Els catalans mereixen i necessiten certeses i el Govern actua llançant globus sonda sense cap tipus de serietat“. Així ho ha dit el cap de l’oposició i president del grup de Ciutadans (Cs) al Parlament, Carlos Carrizosa, davant la gestió del Govern de la segona onada de la pandèmia de la covid-19. Carrizosa ha afirmat que “fa la sensació de tenir un govern d’aficionats” i ha assenyalat que “mereixem un executiu que deixi de barallar-se i contradir-se entre si” i que comenci “a treballar per protegir la vida i els llocs de treball dels catalans“.

El cap de l’oposició ha qualificat de “ridícul i frívol” que ahir el vicepresident i president en funcions, Pere Aragonès, parlés de referèndum en la conferència de presidents autonòmics davant la presència de la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, i ha lamentat “que els representants dels catalans no sàpiguen comportar-se“. “De nou van contaminar la importància del debat, que no era altre que la lluita contra la pandèmia“, ha apuntat i ha remarcat que, en comptes d’això, “haurien d’anar als fòrums que toquen no a parlar d’independència sinó de les mesures que es necessiten“.

Carrizosa ha lamentat que la majoria separatista de la Mesa del Parlament hagi posposat decidir sobre la compareixença sol·licitada per Cs d’Aragonès, la consellera de Salut, Alba Vergés i el conseller d’Empresa, Ramon Tremosa, perquè expliquin la gestió de la pandèmia i ha criticat que “no sigui una de les seves urgències“. “Cal que des de l’oposició s’exigeixi el compromís del Govern a respondre davant el parlament“, ha sentenciat.

Finalment, Carrizosa ha anunciat que la formació taronja ja ha presentat una denúncia* a les persones que “estan promovent l’odi i la discriminació a treballadors de cara al públic pel fet d’atendre en castellà” a Catalunya. Ha considerat que es tracta “d’un grup d’ultradreta catalana” i ha lamentat que aquestes pràctiques es deguin “al clima ideològic, promogut per les autoritats i la legislació vigent que multen a aquells que retolen en castellà i no en català“.

Volver a ACTUALIDAD